Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 28 april 2006

Bouw 7 riante koopappartementen en 12 zorgappartementen Jan van Riebeecklaan van start

Op vrijdag 5 mei begint de bouw van een nieuw appartementencomplex aan de Jan van Riebeecklaan in Gouda. Junus Kesaulya, een toekomstige bewoner van het gebouw, zal om 16.00 uur het startsein voor de bouw geven door het slaan van de eerste paal. Het appartementencomplex bestaat straks uit zeven koop- en twaalf zorgappartementen.

Het complex wordt gebouwd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. in opdracht van Burgland Projectontwikkeling en Vlietland Bouwplanontwikkeling. In de zorgappartementen gaan cliënten van de Gemiva-SVG Groep wonen, een organisatie die mensen met een handicap ondersteunt. Bij het slaan van de eerste paal zullen de toekomstige bewoners aanwezig zijn en vertegenwoordigers van de betrokken organisaties. Bovendien zullen er toespraken gehouden worden door de heren J. Verburg van Burgland Projectontwikkeling, C. van Vliet van Vlietland Bouwplanontwikkeling en C. Borsboom van de Gemiva-SVG Groep.

Privacy
Het appartementengebouw, dat bestaat uit vier woonlagen, ligt op de hoek van de Burgemeester van Reenensingel en de Burgemeester Mijssingel. De zorgappartementen bestaan elk uit twee kamers, een keuken en sanitair. "Deze nieuwe appartementen passen helemaal in de moderne kijk op woonondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap", vertelt Ruud Hogervorst, clustermanager bij de Gemiva-SVG Groep. "Bewoners hebben er veel eigen ruimte en veel privacy. Iedere bewoner krijgt in zijn eigen appartement de begeleiding die hij nodig heeft. Daarnaast kunnen bewoners gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. De medewerkers van de Gemiva-SVG Groep hebben daar ook een kantoorruimte als uitvalsbasis." De koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. De eigenaars van deze woningen hebben samen met de Gemiva-SVG Groep een Vereniging van Eigenaren opgericht.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim drieduizend mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap of niet-aangeboren hersenletsel. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van de (ongeveer honderd) locaties van de organisatie. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf, al dan niet met ondersteuning, keuzes maken voor hun levensomstandigheden en toekomst.

Burgland Projectontwikkeling
Burgland Projectontwikkeling ontwikkelt bouwprojecten voor woningen, kantoren, winkels en bedrijfsobjecten. De grootte van de projecten varieert van kleinschalige ontwikkeling, zoals woningen, tot publiek-private samenwerkingsverbanden. Alle projecten kenmerken zich door aandacht voor een fraaie en harmonieuze architectuur in combinatie met functionaliteit en financiële haalbaarheid. Het doel is een duurzame bijdrage te leveren aan de openbare leefruimte. Op dit moment heeft Burgland circa 45 projecten in voorbereiding danwel uitvoering.

Vlietland Bouwplanontwikkeling
Vlietland Bouwplanontwikkeling ontwikkelt en begeleidt bouwplannen, vanaf de acquisitie, de eerste schetsen op de computer, tot en met de oplevering van het plan. Tijdens het doorlopen van de verschillende stadia, wordt elke keer weer de afweging gemaakt of de verschillende partijen op de goede weg zijn en het uiteindelijke doel binnen de gestelde grenzen haalbaar is, zowel in kwaliteit als in het gewenste tijdsbestek. Hierbij spelen creativiteit en de mogelijkheden ter plaatse een belangrijke rol. Ook budgetbewaking is belangrijk, aangezien de kosten niet uit de hand mogen lopen en de exploitatie, ook in de toekomst, sluitend moet zijn.