Universiteit van Tilburg 28 april 2006

Officiële start samenwerking Universiteit van Tilburg en Bilkent University Ankara

Gezamelijke masterprogramma voor studenten economie en econometrie

Op 5 mei klinkt in Ankara het officiële startsein voor het geheel Engelstalige mastertraject dat de Universiteit van Tilburg en Bilkent University vanaf 2006 samen aanbieden op het terrein van Applied Economics, Finance en dat van Operations Research. Het eerste jaar studeert men in Ankara, het tweede in Tilburg.

Studenten ontvangen voor deze zogeheten dual master een dual degree; wie de opleiding met succes afrondt ontvangt in Tilburg de titel Master of Science (MSc), Bilkent reikt het Master of Art diploma (MA) uit.

Bilkent University is een relatief jonge universiteit, met een uitgesproken internationaal karakter. Het wetenschappelijk personeel is afkomstig uit 43 verschillende landen, en het onderwijs op de universiteit wordt vrijwel volledig in het Engels aangeboden. Bilkent heeft uitwisselingsprogramma's voor studenten met onder meer University of California, Johns Hopkins en Texas in de USA. In Europa zijn er programma's met onder andere Odense (Denemarken) en Alicante (Spanje). Het nieuwe programma met Tilburg, mede ontstaan als gevolg van een gezamenlijk onderzoek naar de behoeften van het Turkse en het Europese bedrijfsleven, is uniek in zijn opzet.

De samenwerking met Bilkent past in het streven van de UvT om het aantal buitenlandse studenten in haar masterprogramma's verder te vergroten. Faculteiten worden in het licht van deze internationaliseringsambitie gestimuleerd om structurele samenwerkingsverbanden aan te gaan met zusterinstellingen, zowel in Europa als daarbuiten. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij instellingen die qua niveau, profiel en ambitie vergelijkbaar zijn met de UvT.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Henk van Gemert, associate dean International Relations van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (013 466 2560, E-mail: Henk.vanGemert@uvt.nl). Meer informatie over Bilkent is te vinden op de site www.bilkent.edu.tr/~economics/tilburg

UvT Persbericht