Persberichten Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 05-05-2006

Rijden onder invloed

DOORN Omdat hij geen gordel droeg , trok een 39-jarige automobilist uit Doorn donderdag op de Stamerweg de aandacht van de politie. De agenten lieten hem omstreeks 16.40 uur stoppen om hem te bekeuren. Daarbij lieten ze hem ook blazen en bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 235 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en bekeuringen voor rijden onder invloed en rijden zonder gordel.

LANGBROEK Een 46-jarige automobilist uit Cothen is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt met te veel drank op. Omstreeks 00.10 uur moest hij blazen op de Cotherweg, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademtest dat hij een alcoholgehalte had van 350 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

VEENENDAAL Een 31-jarige vrouw uit Amerongen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw trok omstreeks 00.25 uur op de Slotemaker de Bruïnestraat de aandacht van de politie omdat ze te hard reed. De agenten lieten haar stoppen en blazen. Daaruit bleek dat ze te veel op had. De ademanalyse op het bureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 265 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van een uur en bekeuringen voor rijden onder invloed, te hard rijden en het niet kunnen tonen van haar rijbewijs.

ELST Een 27-jarige inwoner van Elst is op de Rijksstraatweg in zijn woonplaats betrapt met te veel drank op achter het stuur. Omstreeks
01.00 uur moest hij blazen en bleek hij te veel op te hebben. Op het bureau blies hij 325 ug/l. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Bij dezelfde alcoholcontrole werd een 29-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 610 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL Op de kruising van de Rondweg West, Panhuis en de Pionier heeft de politie donderdag een roodlichtcontrole gehouden tussen 16.45 en 17.30 uur. Daarbij zijn vijf bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die door rood reden, waarvan één aan een bromfietser.

Snelheidscontrole

COTHEN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Van Lynden van Sandenburgweg in Cothen. Tussen 14.30 en 16.30 uur passeerden 1730 voertuigen het controlepunt. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 120 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

RENSWOUDE Op de Arnhemseweg in Renswoude hebben politieagenten van het Bureau Verkeer Onder Controle donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.45 en 16.45 uur kwamen 1323 voertuigen langs de radar. Vijf bestuurders reden te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 109 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.