Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 05-05-2006

Jongen aangehouden met gestolen waar

ZEIST Een 14-jarige Zeistenaar is donderdagmiddag aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Ook bleek hij in bezit van een gestolen mobiele telefoon. De verdachte trok omstreeks 16.40 uur de aandacht van surveillerende agenten door provocerend gedrag. Bij controle bleken zijn fiets en telefoon als gestolen te staan vermeld. De spullen zijn in beslag genomen. Na verhoor kon de Zeistenaar weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder onder invloed

ZEIST Een 42-jarige motorrijder uit Doorn is donderdagmiddag betrapt met te veel drank op. Agenten stonden omstreeks 17.20 uur te controleren op de Hoog Kanje op verkeer dat tegen de richting in reed. Op dat moment kwam de Doornaar langs zonder helm. Zijn passagier droeg wel een helm.

Even later spraken de agenten hem aan toen hij bij een horecagelegenheid was gestopt. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder helm en moest blazen. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 635 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.