Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 05-05-2006

Overval

NIEUWEGEIN Medewerkers van een bedrijf aan de Parkerbaan zijn donderdagavond overvallen door vermoedelijk drie mannen.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat twee medewerkers zojuist waren overvallen. Toen één van hen even buiten stond, werd hij benaderd door drie mannen die hem vervolgens bedreigden met een wapen en naar binnen drongen. Daar werden de man en zijn collega vastgehouden en zochten de overvallers in het bedrijf naar buit. Of die is meegenomen is onbekend. Een van de medewerkers liep tijdens de overval hoofdletsel op en heeft zich onder dokterbehandeling moeten laten stellen. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Als u informatie die de politie bij het onderzoek kan helpen, neemt u dan contact op het met politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Man deelt klappen uit

NIEUWEGEIN Een 41-jarige Nieuwegeiner is donderdag aangehouden na een melding van een conflict op de Bartokstraat.

Omstreeks 23.50 werd naar de politie gebeld, omdat op de Bartokstraat een conflict was ontstaan met een agressieve man. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man met een hond aan. Hij wilde niet zeggen wat er aan de hand was, maar een aanwezige 19-jarige Nieuwegeiner verklaarde dat hij even daarvoor hardhandig was vastgepakt door de 41-jarige man. De man werkte niet mee aan een gesprek, was opstandig en liet zijn aangelijnde hond los. Daarvoor kreeg hij direct een bekeuring en hij werd gevorderd om weg te gaan. Hieraan gaf hij geen gehoor, de man bleef vervelend en werd uiteindelijk aangehouden. De agenten hadden de handboeien nodig om de man mee te krijgen naar het bureau, want hij bleef zich met enig geweld verzetten. Vlak voor het wegrijden meldden nog twee personen zich bij de agenten; zij gaven aan zojuist door de man mishandeld te zijn. Op het bureau verklaarde hij dat hij onder invloed van alcohol wat klappen had uitgedeeld. Hij is ingesloten.

Nader onderzoek volgt.

Snorfietsster gewond

NIEUWEGEIN Een snorfietsster is donderdag op de Symfonielaan gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Donderdagmorgen omstreeks 09.45 uur reed een 52-jarige vrouw uit Utrecht op haar snorfiets over het fietspad aan de A.C. Verhoefweg. Zij wilde de Symfonielaan oversteken. Gelijktijdig reed een 49-jarige automobilist uit Nieuwegein uit de richting van de A.C. Verhoefweg over de Symfonielaan, richting de Taludweg. Tijdens het oversteken reed de snorfietsster tegen de achterkant van de auto aan en hierdoor raakte ze de macht over haar stuur kwijt. De vrouw kwam ten val en is met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Auto te water

POLSBROEK Donderdagmorgen raakte een auto te water. De bestuurster kon worden bevrijd, maar moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 10.10 uur reed een onopvallende politieauto over het Benedeneind Zuidzijde en wilden de agenten linksaf een perceel oprijden. Een 28-jarige automobiliste uit Polsbroek reed achter de auto van de agenten. Zij wilde de auto inhalen en door nog onbekende oorzaak raakten beide autos elkaar. Hierdoor belandde de automobiliste in een slip en kwam haar auto op de kop in het water terecht. Met hulp van de agenten en omstanders werd de vrouw uit de auto gehaald. Zij was aanspreekbaar en is per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Haar letsel is onbekend.

De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.