Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 05-05-2006

Caissière bevoordeelt kennis

AMERSFOORT Een 20-jarige caissière van een winkel in Amersfoort is donderdag aangehouden wegens verduistering. De vrouw bleek een kennis te hebben bevoordeeld door niet alle artikelen te scannen. De vrouw werd omstreeks 14.30 uur aangehouden door haar werkgever op basis van videobeelden van het incident. Vervolgens werd ze overgedragen aan de politie, die kort daarop de kennis aanhield. Het ging om een 17-jarige Amersfoortse. Beide verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schuur afgebrand

AMERSFOORT Een uitslaande brand heeft donderdagmiddag een schuur aan het Wezelpad in de as gelegd. Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van de brand. Het ging om een houten schuur die tegen een woning aan was gebouwd. De brandweer kwam erbij en bluste de brand. Waarschijnlijk was de brand begonnen in een van de klikos die tegen de schuur stond. Omdat de oorzaak van de brand niet duidelijk is, heeft de politie met behulp van de forensische opsporing een onderzoek ingesteld.

Autokrakers gepakt

AMERSFOORT Vier mannen uit Utrecht (20, 19 en twee van 16 jaar) zijn donderdag op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak op de Leusderweg. Een getuige zag hoe de vier omstreeks 19.00 uur een laptop wegnamen uit de auto en vervolgens wegreden in een auto. Na de melding hadden agenten de auto snel opgespoord en volgden deze tot Huis ter Heide. Daar konden de verdachten met behulp van een politiehond worden aangehouden. De laptop en hun auto werden in beslag genomen. De Utrechters zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding na dreigementen

AMERSFOORT Een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond aangehouden nadat hij op het Stationsplein tegen twee mensen dreigende woorden had geuit. De slachtoffers zaten omstreek 22.00 uur op de bus te wachten. Daarbij zaten ze op een bankje te zingen. Kennelijk zinde dit de 54-jarige man niet. Hij reageerde zo agressief, dat zij de politie belden. De man is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Omdat hij tegen het verkeer in reed op de Kamp, liet de politie de bestuurder van een bestelauto, een 23-jarige Amersfoorter, donderdag omstreeks 23.20 uur stoppen. Toen de agenten hem aanspraken, kwam hen een sterke alcohollucht tegemoet. Daarop moest hij blazen en werd hij aangehouden. De ademtest op het politiebureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 360 ug/l. Aangezien de Amersfoorter beginnend bestuurder is, mocht hij maximaal 88 ug/l hebben. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.