Persberichten Eemland noord 11.20 uur

Utrecht, 05-05-2006

Motorrijder gewond

SOESTERBERG Een 25-jarige motorrijder uit Bathmen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Amersfoortsestraat. Kort na de kruising met de Van Weerden Poelmanweg, in de richting van Amersfoort, was een 19-jarige automobilist uit Ameide bezig zijn auto te keren op de rijbaan. De motorrijder wilde via de parkeerstrook inhalen. Daarbij raakte hij de stoep en kwam ten val. Met onbekend letsel is de man vervoerd naar het UMC.

Verkeerscontrole

EEMNES Op de Laarderweg en de Noordersingel heeft de politie donderdag een gordelcontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 14.30 en 15.30 uur werden in totaal 45 voertuigen gecontroleerd op de Laarderweg. Vijf automobilisten droegen geen gordel. Verder werden bekeuringen uitgedeeld wegens het niet dragen van een helm, geen bromfietscertificaat kunnen tonen, en geen losbreekrem hebben voor een aanhangwagen. Tussen 15.30 en 16.00 uur stonden de agenten op de Noordersingel. Van de 25 automobilisten die werden gecontroleerd droegen er twee geen gordel.

Gordelcontrole

SOEST Op de Nieuwstraat en de Koninginnelaan heeft de politie donderdagmiddag rond 17.30 uur een gordelcontrole gehouden. Daarbij zijn 18 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die geen gordel droegen.