Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 05-05-2006

Overval

UTRECHT Donderdagmiddag heeft een man een medewerkster van een kleding- en huishoudwinkel aan de Rijnlaan overvallen. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een man de winkel was binnengelopen en een caissière met een wapen had bedreigd. Hij eiste geld en vluchtte daarna weer weg. Vermoedelijk droeg hij een petje en een beige driekwart jas en is hij op de fiets weggevlucht richting de Scheldestraat. De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld en zet dit voort.

Bent u getuige geweest van de overval of heeft u de verdachte naar binnen zien gaan of zien wegvluchten in de omgeving? Neemt u dan contact op met de politie van het district Utrecht zuid i.o., via tel: 0900-8844.

Beschonken bestuurders verraden zichzelf

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat verraadde een bestuurder zichzelf die met drank op achter het stuur zat. Surveillerende agenten reden omstreeks 17.15 uur in het centrum en zagen een man in een auto stappen. Hij reed een paar meter, zag toen de agenten en keek zeer verdwaasd en lachend naar de agenten. Vervolgens gaf de man, een 54-jarige inwoner van Utrecht, nog een paar keer gas zonder dat hij vooruit kwam. De agenten spraken hem aan en roken een alcohollucht. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 1156 ug/l in zijn lichaam had. Het opmaken van proces-verbaal is uitgesteld, omdat de ademanalyse twee maal moet worden afgenomen en dit kon de man niet volbrengen. De definitieve uitslag zal daarom van de daarna afgenomen bloedtest moeten komen. Het rijbewijs van de man is wel ingevorderd.

UTRECHT - Een 50-jarige Utrechter is aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets onderuit was gegaan.

Donderdag omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een man gewond was geraakt aan zijn hoofd toen hij met zijn snorfiets ten val kwam. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de man, maar hij wilde geen hulp. Hij verklaarde last van zijn hart te hebben, maar het ambulancepersoneel kon dit niet vaststellen. De man moest blazen en bleek onder invloed. Hij kon mee naar het politiebureau, waar de ademanalyse uitwees dat hij 1025 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 13 uur.

UTRECHT Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht is donderdagavond aangehouden voor beledigen en rijden onder invloed.

Agenten waren omstreeks 22.30 uur op de Pelmolenweg bezig met een incident, toen de 33-jarige Utrechter met zijn vrachtwagen kwam aanrijden. De agenten zeiden tegen de man dat hij even moest wachten, maar hij dacht dat hij er wel langs zou kunnen en reed de spiegel van de politieauto eraf. De agenten spraken de man wederom aan, waarop de Utrechter een van de agenten beledigde. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar verklaarde hij zelf dat zijn gedrag te maken kon hebben met het feit dat hij wat gedronken had. De ademanalyse die daarop volgde, wees uit dat hij 425 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

UTRECHT Slingerend en met een passagier op het stuur, van zijn fiets reed een 21-jarige Utrechter in de vroege morgen van vrijdag 5 mei over de Nobeldwarsstraat. Surveillerende agenten waarschuwden de fietser in eerste instantie nog om op het fietspad te blijven rijden, maar grepen in toen hij omstreeks 01.30 uur op de busbaan ten val kwam. De man rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 700 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de Officier van Justitie zal bepalen welke maatregel tegen de Utrechter moet volgen.

Mishandeld

UTRECHT Het afsteken van vuurpijltjes heeft een 42-jarige man uit Oss moeten bekopen met een hoofdwond.

Omstreeks 21.40 kreeg de politie de melding van een conflict aan de Cleopatradreef. Agenten troffen een 42-jarige man aan die een bult op zijn hoofd had een tevens bloedde. Hij verklaarde door een buurtbewoner te zijn geslagen, omdat hij even daarvoor vuurpijltjes vanaf zijn balkon had afgestoken met zijn kinderen. De buurtbewoner, een 32-jarige Utrechter, is aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De gewonde man moest zich in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond laten behandelen.

Aanhouding dankzij getuige

UTRECHT - Een 14-jarige jongen uit Utrecht is donderdagavond aangehouden voor heling of diefstal van een fiets.

Omstreeks 19.00 uur belde een getuige naar de politie dat hij een jongen op een gloednieuwe fiets had zien rijden die hij vervolgens vastzette waarna hij op een oude fiets zijn weg vervolgde. Agenten vonden dit ook een verdachte situatie en keken naar de jongen uit. Ongeveer een uur later zagen zij hem rijden op de nieuwe fiets en hielden zij hem aan. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, waarna ook zijn ouders zijn geïnformeerd. Na het opnemen van zijn verklaring is de jongen weer in vrijheid gesteld. Onderzoek moet uitwijzen of de fiets van diefstal afkomstig is.