European Union



IP/06/576

Brussel, 4 mei 2006

Het personeel van DG Interne Markt keert terug naar Cortenbergh 100

Het personeel van DG Interne Markt is deze morgen kunnen terugkeren naar zijn bureaus in Cortenbergh 100, nadat alle hygiënische testen, die de voorbije weken werden uitgevoerd, hebben uitgewezen dat er geen enkel gevaar is voor de gezondheid van het personeel. Op 8 april besliste vice-voorzitter Siim Kallas, bevoegd voor administratie, het gebouw preventief te evacueren nadat er Aspergillus-schimmel was aangetroffen in sommige elektriciteitskokers.

De resultaten van de analyses verzekeren dat er geen gezondheidsrisico bestaat. De gemeten concentratie is veel kleiner dan de limiet die gepaard gaat met een gezondheidsrisico, ook in de concentraties die buiten werden vastgesteld.

Vanaf de beslissing om het gebouw te evacueren, hebben de bevoegde diensten van de Commissie schoonmaak-en isoleringswerken uitgevoerd, zoals experts hen hadden gevraagd. Zij hebben in het bijzonder gezorgd voor een totale isolatie van de openingen in de elektriciteitskokers waar de schimmel werd ontdekt. Een grondige schoonmaak van het hele gebouw (burelen, archieven en andere gemeenschappelijke zones zoals trappen en gangen) met `absolute-filter'-stofzuigers volgde.

Ook nu er in het gebouw weer wordt gewerkt, zal men nog bijkomende maatregelen uitvoeren om nieuwe waterlekken te voorkomen en de netheid nog te verbeteren en zal men intensiever hygiënecontroles uitvoeren.

Bron: IP/06/486