1e persbericht van vrijdag 5 mei 2006

Eindhoven, 05-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in

Op de Vestdijk is donderdag rond 21.40 uur een 47-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij reed in zijn auto terwijl hij gedronken had. Hij blies een promillage van 1,35. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor rijden met ongeldig rijbewijs

Donderdag rond 19.15 uur is op het Servaasplein een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag hem rijden in een personenauto die niet verzekerd was. Bij controle bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard te zijn. Hij had ook nog een aantal openstaande boetes. De man is de cel ingegaan.

Asten: Politie houdt dronken man aan

Op de Tuinstraat is donderdag rond 22.55 uur een 36-jarige man uit Nuenen aangehouden. De man reed in een personenauto terwijl hij gedronken had. Hij blies een promillage van ruim 1,45. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Best: Politie houdt man aan na ongeval

Op de Klaverhoekseweg heeft de politie vrijdag rond 2.30 uur een 22-jarige man uit Best aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen dat er op de Klaverhoekseweg een aanrijding zou zijn geweest. Ter plaatse troffen zij een personenauto op kop aan. De 22-jarige man bleek de bestuurder van het voertuig. Hij zou met zijn auto in de slip zijn geraakt en daarna over de kop zijn geslagen. Hij liep daarbij enkele schaafwonden op. De politie had het vermoeden dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van 1,30. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Deurne: Politie vordert rijbewijs in van snelheidsduivel

Vrijdagochtend rond 0.55 uur is het rijbewijs van een 31-jarige man uit Deurne ingevorderd door de politie. Agenten zagen de man in een personenauto over de Helmondseweg rijden met een snelheid van 115 km/u. Op dit moment geldt daar in verband met wegwerkzaamheden een maximale snelheid van 50 km/u. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie houdt man aan na botsing met lantaarnpaal

Donderdag rond 22.10 uur heeft de politie op het Emopad een 44-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Hij moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. De man had gedronken en in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Valkenswaard: Politie houdt inbrekers aan

Drie Eindhovenaren in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar zijn dinsdagmorgen rond 0.45 uur door de politie aangehouden op de Eindhovenseweg. Ze worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Ericalaan in Waalre op 2 mei. De politie werd rond 0.30 uur gewaarschuwd dat de inbrekers met een auto wegreden in de richting van Valkenswaard. Aan de hand van een duidelijk signalement zag de politie de auto met de drie verdachten over de Eindhovenseweg rijden. De auto werd tot stoppen gedwongen waarna de drie verdachten konden worden ingerekend. Uit onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk betrokken zijn bij meerdere inbraken. Een 20-jarige vrouw uit Mierlo werd dinsdag in de loop van de dag eveneens aangehouden in een woning in Strijp. Zij wordt verdacht van heling. De verdachten zitten nog steeds ingesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Valkenswaard: Politie houdt dronken man aan

Op de Deken Frankenstraat is vrijdag rond 1.25 uur een 47-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij had gedronken en reed in een personenauto. Hij blies een promillage van ruim 1,80. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.