Politie Gelderland-Midden

Edenaar aangehouden bij familieruzie

Publicatiedatum: 5-5-2006 12:01:14

Ede - De Edese politie heeft donderdagavond bij een ruzie tussen twee broers in de wijk Veldhuizen een 29-jarige Edenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn broer verwond te hebben met een mes. De twee zouden ruzie hebben gekregen over geldzaken. Volgens de 29-jarige man zou zijn broer hem te lijf zijn gegaan met een knuppel, waarop hij een mes ter hand zou hebben genomen. De broer (wiens gegevens nog onbekend zijn) zou daarbij gewond zijn geraakt. Hij bleek inmiddels naar het ziekenhuis te zijn om zich te laten behandelen. De 29-jarige verdachte is ingesloten. Wat er zich verder precies heeft voorgedaan is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (14) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 5-5-2006 12:00:29

Doorwerth - Een veertienjarige jongen uit Doorwerth is donderdagochtend in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De knaap zou bij een ruzie zijn moeder hebben geschopt en geslagen. De moeder van de jongen was daarbij niet gewond geraakt maar waarschuwde wel de politie. Die hield de jonge Doorwerther vervolgens aan. Tijdens verhoor in het politiebureau bekende hij zijn moeder te hebben mishandeld. In overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding, waarna hij weer is vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeker aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 5-5-2006 11:59:58

Oosterbeek - De politie van Renkum heeft donderdagmiddag een 40-jarige man uit Oosterbeek in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zijn bovenbuurman, een 58-jarige plaatsgenoot bij een ruzie hebben geslagen. Het slachtoffer had daaraan een lichte verwonding in zijn gezicht overgehouden. De aanleiding tot de mishandeling zou volgens het slachtoffer te maken hebben met overlast, die de 40-jarige zou veroorzaken. De twee zouden daar al eerder ruzie over hebben gehad. Toen het slachtoffer zijn 40-jarige onderbuurman op straat tegen kwam zou er zonder aanleiding geslagen zijn. Volgens de lezing van de 40-jarige was er weliswaar een conflict geweest omdat hij ten onrechte was beticht van overlast. Van mishandeling was echter geen sprake, aldus de Oosterbeker. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 140 euro voor Edese na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 5-5-2006 11:59:21

Lunteren - Een 34-jarige vrouw uit Ede heeft donderdag van justitie een boete van 140 euro gekregen in verband met winkeldiefstal in Lunteren. De vrouw was daarvoor door de politie aangehouden. Personeel van een winkel aan de Dorpsstraat betrapte de Edese toen ze met boodschappen (fruit) ter waarde van ruim vier euro de zaak uit liep zonder te betalen. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. De buit moest aan de zaak worden teruggegeven. Na verhoor is de Edese vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---