Symantec pcanywhere 12.0 en symantec pcanywhere access server stroomlijnen connectiviteit voor mkb en bedrijfshelpdesks

Symantec

Geavanceerde oplossing voor remote besturing ondersteunt nog meer platforms en is extra eenvoudig in het gebruik

Leiden, 2 mei 2006 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) introduceert Symantec pcAnywhere 12.0 en de Symantec pcAnywhere Access Server. Deze nieuwe versie van Symantec pcAnywhere, geavanceerde oplossing voor remote besturing, biedt helpdeskmedewerkers en mobiele professionals al 20 jaar krachtige, flexibele tools voor remote toegang en probleemoplossing. Symantec pcAnywhere Access Serveris een nieuw product dat in combinatie met Symantec pcAnywhere voor nog betere connectiviteit zorgt, waarbij de locatie geen rol speelt. Tot de verbeteringen aan Symantec pcAnywhere 12.0 behoren een nieuwe gateway-functie, waarmee transparante connectiviteit tussen helpdeskmedewerkers en remote gebruikers mogelijk wordt, nog meer gebruiksgemak en aanvullende ondersteuning voor diverse platforms, waaronder Mac OS X.

Invitation-functies voor gateways en hosts vereenvoudigen remote verbindingen
Symantec pcAnywhere 12.0 is een uitgebreide, veilige oplossing voor remote besturing en beheer die is voorzien van functies voor het doorgeven van bestanden, zodat helpdesk- en supportkwesties snel kunnen worden opgelost, ook over meerdere platforms. De nieuwe invitation-functie voor gateways en hosts is een oplossing voor typische connectiviteitsproblemen waarmee organisaties en het MKB mee te maken krijgt die meerdere remote apparaten ondersteunen. Doordat de nieuwe gateway-functie de detectie van en de veilige verbinding met meerdere apparaten achter een firewall of NAT (Network Address Translation) in real time mogelijk maakt, kunnen helpdeskmedewerkers sessies met eindgebruikers initiëren, en zoveelvoorkomende beveiligingsrisicos, zoals het openzetten of forwarden van poorten, minimaliseren om het beveiligingsbeleid te respecteren. Daarnaast stelt de nieuwe functie voor host invitation gebruikers in staat om direct remote de besturing over te nemen, zonder dat de betrokken partijen elkaars IP-adres hoeven te kennen, door middel van een omgekeerde verbinding van achter een firewall of NAT.

Symantec pcAnywhere CrossPlatform biedt nog bredere ondersteuning platformen
Symantec pcAnywhere 12.0 is voor het eerst voorzien van het nieuwe onderdeel pcAnywhere CrossPlatform, waarmee de ondersteunde hostsystemen en remote platforms worden uitgebreid tot Windows, Linux en Mac OS X. pcAnywhere CrossPlatform biedt een visueel overzicht van alle gelijktijdige remote besturingssessies of
bestandsoverdrachtsessies en maakt de uitwisseling van bestanden tussen hosts mogelijk. Doordat pcAnywhere tevens de embedded besturingssystemen Windows XP en WEPOS ondersteunt, hebben zakelijke omgevingen die gebruik maken van webkiosks, verkoopterminals of andere speciale apparatuur nu ook de beschikking over remote toegang. De nieuwe tools voor remote beheer van pcAnywhere Mobile bieden toegang tot een commandoprompt, taakmanager en systeemoverzicht, zonder dat daar een remote besturingssessie voor nodig is. Daardoor is er minder werk, bandbreedte en tijd gemoeid met het remote oplossen van problemen met een apparaat op basis van WindowsMobile Pocket PC of Pocket PC Phone Edition.

Voor optimaal gebruiksgemak is pcAnywhere 12.0 voorzien van een nieuwe optie voor een vereenvoudigde, grafische gebruikersinterface op taakbasis. Alle actieve sessies kunnen in de sessiemanager worden gecombineerd tot één venster, met voor elke sessie één tabblad.

Optionele add-on Symantec pcAnywhere Access Server biedt nog betere connectiviteit, waarbij locatie geen rol speelt De introductie van Symantec pcAnywhere Access Server betekent voor het MKB, VARs en andere serviceproviders een gelegenheid om hun interne en externe cliënten te ondersteunen door meerdere pcAnywhere-hosts te kunnen detecteren en daar, ongeacht locatie of netwerkconfiguratie, verbinding mee te maken via een gecentraliseerd, beveiligd toegangspunt voor hosts. Met pcAnywhere Access Server maken pcAnywhere-hosts een omgekeerde verbinding met de server van achter een firewall of NAT. Doordat pcAnywhere Access Server detecteert wanneer hosts online en beschikbaar zijn, worden remote toegang en het oplossen van problemen met de connectiviteit een stuk eenvoudiger, zonder verdere hoge abonnementskosten.

De administratieve functies van pcAnywhere Access Server maken het mogelijk om hosts logisch te sorteren op klant, organisatie of afdeling. Bij pcAnywhere Access Server wordt tevens pcAnywhere Web Remote geleverd, waarmee gehoste toegang op webbasis vanaf remote apparaten mogelijk wordt, zonder dat pcAnywhere al geïnstalleerd hoeft te zijn.

Prijzen en beschikbaarheid
Symantec pcAnywhere 12.0 is per direct beschikbaar. Symantec pcAnywhere Access Server zal in mei 2006 beschikbaar zijn. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://symantec.partnerlocator.com. Voor MKB-gebruikers is het product beschikbaar in uitvoeringen voor 5 of 10 gebruikers voor een adviesprijs van respectievelijk 695 EUR en 1270 EUR incl/excl BTW.
Symantec pcAnywhere 12.0 Host is beschikbaar in uitvoeringen voor 1 of 5 gebruikers voor respectievelijk 181 EUR en 520 EUR. De add-on voor Symantec pcAnywhere Access Server is beschikbaar zijn in een MKB-pakket met ondersteuning voor maximaal 25 beheerde apparaten.
---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen voor bedrijven en particulieren op het gebied van de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl