Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 mei 2006

Botsen is blazen

Enschede

Donderdag 4 mei rond 19.20 uur vindt op de kruising Oostveenweg met het Gronaussevoetpad een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 55-jarige Enschedeër verleent geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 49-jarige Enschedeër. Hierdoor ontstaat een aanrijding met blikschade. Als agenten een ademtest doen, blijkt dat de 49-jarige bestuurder onder invloed van alcohol is. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,4 promille uit, wat betekent dat de man z'n rijbewijs kon inleveren. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. (06-056114)

Inbrekers overlopen

Almelo

Donderdag 4 mei rond 21.00 uur vindt in een woning aan de Parallelweg in Almelo een inbraak plaats. Getuigen horen glasgerinkel en zien twee verdachte personen in de woning. Hierop wordt de politie ingeschakeld. De twee personen zijn er ondertussen vandoor gegaan. Op aanwijzing van getuigen lukt het de politie even later om een van de twee verdachten aan te houden. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Almelo. Zij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de inbraak werd vermoedelijk niets weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. (06-056152)

Man gewond door messteek

Enschede

Donderdag 4 mei omstreeks 19.20 uur vindt aan de Boulevard 1945 een ruzie plaats. Twee mannen, een 44-jarige en een 41-jarige Enschedeër zijn met elkaar slaags geraakt. De 41-jarige Enschedeër steekt hierbij de 44-jarige met een mes en gaat er daarna vandoor. De gewonde persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is licht gewond geraakt. De politie kan later op de avond de 41-jarige verdachte aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. De aanleiding van de ruzie is onbekend. (06-056105)

Vernieling

Enschede

Vrijdag 5 mei rond 00.45 uur krijgt de politie een melding van vernielingen die gepleegd worden aan de Broekheurne ring. Onderweg zien agenten dat aan de Buursestraat 2 bushokjes zijn vernield en nog een op de Broekheurne Ring. Op aanwijzing van een getuige kan de politie drie verdachten aanhouden. Het betreft twee jongens van 16 en een jongen van 17, alledrie afkomstig uit Enschede. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar ze de vernielingen hebben bekend. (06-056212)

Rijden onder invloed

Enschede

Vrijdag 5 mei rond 1.25 uur ziet de politie aan de Sibculobrink een auto achteruitrijden. De bestuurder, een 21-jarige Enschedeër is ter controle staande gehouden. De ademtest wijst vervolgens uit dat de man onder invloed is van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,9 promille uit. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (06-055538)

Rijden onder invloed

Enschede

Vrijdag 5 mei rond 4.20 uur ziet de politie op de Haaksbergerstraat een auto rijden die verkeerde verlichting voert. De politie houdt vervolgens de bestuurder staande. Als ze een ademtest willen doen, wil de bestuurder, een 29-jarige Enschedeër in eerste instantie niet meewerken. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (06-053231)

Aantasting openbaar gezag

Enschede

Vrijdag 5 mei rond 5.10 uur vindt op de Oude Markt in Enschede een vechtpartij plaats. Als agenten de zaak willen afhandelen en getuigen horen, bemoeit een 24-jarige Enschedeër zich ermee. Hij wordt gevorderd om te vertrekken, maar geeft hieraan geen gehoor. Uiteindelijk is de man aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (06-056240)

Inbrekers betrapt

Enschede

Vrijdag 5 mei omstreeks 1.40 uur, krijgt de politie een melding van een inbraak in een pand aan de Schoolstraat in Enschede. Als de politie polshoogte neemt, blijkt dat er inderdaad is ingebroken, maar de daders zijn ervandoor. Later in de ochtend rond 4.05 uur komt er opnieuw een inbraakmelding op hetzelfde adres. Deze keer komt de politie onderweg twee verdachte personen tegen. De verdachten, een 17 en een 16-jarige Enschedeër zijn hierop aangehouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. Nader onderzoek volgt. (06-056219)

Auto met aanhangwagen gekanteld op A1

Hengelo

Vrijdag 5 mei rond 7.55 uur vindt op de A1 bij Hengelo een ongeval plaats. Een 24-jarige bestuurster uit Vriezenveen rijdt met een personenauto met daaraan gekoppeld een aanhangwagen met daarop een auto over de A1 in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van het viaduct bij IKEA wil zij een vrachtauto inhalen. Op dat moment begint de aanhanger te slingeren, het lukt haar niet om het voertuig onder controle te krijgen, waardoor ze de macht over het stuur verliest. Ze botst met de gehele combinatie tegen de vangrail in de middenberm, waar ze uiteindelijk tot stilstand komt. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De twee auto's en aanhangwagen zijn afgesleept. De rijbaan was tot ongeveer 9.30 uur afgesloten in verband met de opruimwerkzaamheden. Vanmiddag omstreeks 12 uur worden door Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden verricht aan de vangrail. Dat betekent dat twee rijbanen worden afgezet. (06-056276)

Bestuurder onwel

Almelo

Donderdag 4 mei rond 18.30 uur vindt op de kruising Nieuwstraat met de Burgemeester Raveslootsingel een ongeval plaats. Een 46-jarige bestuurder uit Almelo staat voor het stoplicht te wachten, om linksaf te slaan. Op dat moment passeert een trein, waarop hij ook moet wachten voordat hij de kruising kan passeren. Tijdens het wachten raakt de bestuurder onwel. Hij steekt de kruising over en raakt hierbij o.a. een verkeerszuil, een bord met 'spoorwegovergang', een aantal betonnen paaltjes en een verkeerslicht. Uiteindelijk komt hij tegen het verkeerslicht tot stilstand. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-056099)

Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --