FNV

HORECA

RECREATIE

CATERING

5 mei 2006 | Kooistra-concern bedenkt nieuwe truc om van horecapersoneel af te komen

Een aantal leden van de FNV Horecabond, werkzaam binnen het concern van horecamagnaat Sjoerd Kooistra, heeft zich de afgelopen weken gemeld dat zij door hun werkgever (een pachter binnen het Kooistra-concern) benaderd zijn om hun loon te laten uitbetalen via het payroll-bedrijf MF Horeca. Hierbij zou de werkgever aangegeven hebben dat dit alleen inhoudt dat ze in dienst blijven bij de werkgever, maar dat het payroll-bedrijf alleen de administratieve zaken regelt rond de uitbetaling van het loon.

De FNV Horecabond vermoedt dat de aanleiding voor deze constructie ligt in een zeer recente uitspraak van het Gerechtshof Leeuwarden, die de ontslagbescherming voor werknemers, die getroffen zijn door de Kooistra-methode, aanzienlijk verbeterd heeft. Het gaat hier om een zaak die de FNV Horecabond in 2005 namens twee van haar leden aangespannen heeft tegen een pachter van Sjoerd Kooistra.

De FNV Horecabond heeft vandaag een brief gestuurd naar 51 leden die werkzaam zijn binnen het Kooistra-concern in Amsterdam en Groningen om hen te waarschuwen dat zij, als zij een contract tekenen met het payroll-bedrijf MF Horeca, dat zij dan wel degelijk in dienst treden bij dit payroll-bedrijf en dat hiermee hun ontslagbescherming wordt aangetast. De FNV Horecabond raadt deze leden aan om deze overstap zo spoedig mogelijk ongedaan te maken en hun werkgever te melden dat zij bij hem in dienst wensen te blijven staan. De FNV Horecabond zal de leden hierbij, indien gewenst, faciliteren.

De brief die vandaag bij de FNV Horecabond-leden op de mat valt is bijgevoegd. De FNV Horecabond hoopt door de publiciteit die dit bericht genereert, ook niet-leden te bereiken.

FNV Horecabond