Politie Zuid-Holland-Zuid

05/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-05-2006 o Persberichten District I

BIJL
DORDRECHT De politie heeft een 53-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op donderdagmiddag 4 mei 2006. Agenten gingen die middag naar een melding dat er iemand op straat lag in de Breitnerstraat in Dordrecht. Inderdaad bleek dat een 37-jarige man uit Zwijndrecht gewond was aan zijn voet. De verdachte had hem geslagen met een bijl. Reden hiervoor was een ruzie tussen de twee.

AANHOUDING NA AANRIJDING
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is aangehouden na een aanrijding. Een 26-jarige bromfietser uit Dordrecht vertelde dat hij op donderdagavond 4 mei 2006 opzettelijk door de verdachte was aangereden. Dat gebeurde op de Patersweg bij de kruising met de Zuidendijk in Dordrecht. De 26-jarige wilde linksaf en voelde dat de auto met achter het stuur de verdachte hem aanreed. Later hielden agenten de 20-jarige automobilist aan. Deze vertelde dat op het moment dat de brommer de auto passeerde iemand op de brommer een ruit van zijn auto vernielde. Hij ging achter de brommer aan. Toen deze plotseling remde kon de 20-jarige een aanrijding niet meer voorkomen.

MINI BROMMER
DORDRECHT Na een korte achtervolging hebben agenten een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed op een mini bike, een kleine bromfiets. Deze mogen niet op de openbare weg rijden. Op de Zuidendijk in Dordrecht volgde de aanhouding van de man. Dat gebeurde op donderdagavond 4 mei 2006.

ALCOHOL
DORDRECHT Agenten hebben het rijbewijs van een 65-jarige automobilist uit Rotterdam ingevorderd. Hij reed op donderdagavond 4 mei 2006 over de rijksweg A16 bij Dordrecht. De man had teveel alcoholische drank op.
ZWIJNDRECHT Op de Ringdijk in Zwijndrecht hebben agenten een 21-jarige automobilist uit Zwijndrecht aangehouden. Hij had ook teveel alcohol op. Hiervoor vorderden de politiemensen zijn rijbewijs in. De aanhouding gebeurde op vrijdag 5 mei 2006 omstreeks 01.00 uur.

VERNIELING
ZWIJNDRECHT Voor vernieling is een 36-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De verdachte stond te springen op fietsen die hij net had omgegooid. Een van de fietsen hield hier een krom stuur aan over. Het incident gebeurde op donderdagavond 4 mei 2006 op de Langeraarstraat in Zwijndrecht.

BRIEFJES
ZWIJNDRECHT De politie heeft een aantal briefjes met ongepaste teksten van winkelruiten gehaald en meegenomen voor verder onderzoek. Winkeliers op de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht ontdekten de briefjes op hun ruiten op vrijdagmorgen 5 mei 2006. Er stonden onder andere afbeeldingen van Duitse soldaten op. De politie probeert de plakkers van de briefjes te achterhalen.