Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Auto uitgebrand, jongen (13) verdacht van brandstichting
Publicatiedatum: 5-5-2006 13:53:28

Elst - In de wijk De Zuiling in Elst is donderdagmiddag een auto uitgebrand. Daarbij was verder niemand gewond geraakt. Wel liep een nabij gelegen coniferenhaag brandschade op nadat het vuur was overgeslagen. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De Elster politie heeft naar aanleiding van de brand een dertienjarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting. Getuigen hadden kort voor het uitbreken van de brand, omstreeks kwart voor één, twee jongens bij de auto gezien die met lucifers zouden hebben gespeeld. Aan de hand van getuigen werd de dertienjarige knaap opgespoord en later thuis aangehouden. De jongen is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trekker zakt door brug

Publicatiedatum: 5-5-2006 13:52:53

Westervoort - Op de Brugweg, een brugverbinding over de IJssel tussen Arnhem en Westervoort, is donderdagmiddag een zware trekker door een deel van het wegdek gezakt. Niemand raakte daarbij gewond. De trekker, bestuurd door een 31-jarige man uit Ulft, reed rond kwart voor drie over de Brugweg van Westervoort richting Arnhem. Aan de trekker was ook een aanhanger gekoppeld die geladen was met aluminium platen. Tijdens het rijden kwamen de rechter wielen van de trekker terecht op een voormalig fietspad, waarvan het wegdek kennelijk niet berekend was op het gewicht van het voertuig. Daardoor zakte de rechterkant van de trekker door het wegdek. Een bergingsbedrijf is tot omstreeks middernacht bezig geweest om de gestrande trekker te bergen. Gedurende de bergingswerkzaamheden werd de Brugweg in beide richtingen afgesloten en het verkeer omgeleid. Naar verluid wordt een deel van de weg in de loop van vrijdagmiddag vrijgegeven. Het verkeer zal dan met verkeerslichten worden geregeld omdat er maar een rijstrook beschikbaar is. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zal deze situatie ongeveer veertien dagen aanhouden in verband met onderzoek naar de precieze schade en reparatie van het wegdek. Op de Brugweg waren geen borden geplaatst die beperkingen opleggen voor wat betreft het gewicht en afmetingen van voertuigen, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (18) aangehouden na huiselijk geweld tegen moeder
Publicatiedatum: 5-5-2006 13:51:26

Huissen - Een achttienjarige jongen is donderdagochtend door de Huissense politie in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn moeder. De jongen zou bij een woordenwisseling zijn moeder lichte verwondingen hebben toegebracht door haar hardhandig vast te pakken. Volgens het slachtoffer zou ze vaker door haar zoon zijn geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen beiden nog in de woning aan. De achttienjarige jongen is later na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen levert granaat af bij politiebureau

Publicatiedatum: 5-5-2006 13:50:53

Zevenaar - Een jongen heeft donderdagmiddag een granaat afgeleverd bij het Zevenaarse politiebureau aan de Zonegge. Het betrof een kleiner model granaat die vermoedelijk afkomstig is uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat is op een veilige plaats ondergebracht en zal door het Explosieven Commando van de Koninklijke landmacht onschadelijk worden gemaakt. De politie adviseert overigens dringend om nooit aangetroffen explosieven te vervoeren vanwege onverwacht explosiegevaar. Beter markeert men de vindplaats en waarschuwt men direct de politie (0800-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---