Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

5 mei 2006

Apeldoorn - Winkeldievegge

Een 59-jarige vrouw uit Apeldoorn werd op 4 mei rond 9.30 uur in een supermarkt aan de Talingweg betrapt op diefstal van een mango en wat maïskolven. De politie hield haar aan en gaf haar een proces verbaal.

Apeldoorn -Snelheidscontroles

Op de Kayersdijk werden op 4 mei 's ochtends 1368 passanten gecontroleerd. Vijftig daarvan reden te hard. De hoogste snelheid was 78 km/u, waar 50 km/u toegestaan is. Op de Matenpoort werden 's middags 801 passanten gecontroleerd. Hier reden er 26 te hard. De hoogste snelheid was 70 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Apeldoorn - Gewonden bij ongeval

Twee inwoners van Groningen raakten op 4 mei rond 14.20 uur gewond bij een ongeval op de A50 bij Apeldoorn. Zij reden in hun auto op de rechterrijbaan richting Arnhem, toen links van hen een personenauto kwam rijden, die werd bestuurd door een 21-jarige man uit Helmond. Deze Helmonder raakte met zijn wielen de middenberm, stuurde toen wat te ver naar rechts en raakte de auto van de Groningers. Deze auto reed vervolgens tegen de vangrail en sloeg over de kop. De inzittenden, een man van 73 en zijn vrouw (leeftijd niet bekend) uit Groningen, konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Loenen - Diefstal trampoline

Uit de tuin van een woning aan de Hoofdweg werd in de nacht van 2 op 3 mei een trampoline ontvreemd. De trampoline heeft een doorsnee van 3.60 meter en een beschermrand met felle kleuren.

Apeldoorn - Vrachtauto met varkens gekanteld

Op 4 mei kwam rond 19.00 uur bij de politie een melding binnen dat een vrachtauto met varkens was gekanteld op de rijbaan van de A50 bij Apeldoorn. In aanhanger van de vrachtwagen zaten 167 varkens. In de oplegger mogen 210 varkens worden vervoerd, maar in verband met het warme weer waren dat er minder. Mogelijk is dat ook de oorzaak van de kanteling. De varkens zaten in de omgevallen oplegger en werden met behulp van de brandweer overgeladen in een andere wagen. 27 varkens overleefden het ongeval niet. De bestuurder en bijrijder (personalia niet bekend) werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Andrea Jansen, 055-5486648

---- --