Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 5-5

OOSTERHOUT NB, 5 mei 2006

Politie onderzoekt ramkraak in Rijen

RIJEN: Vanmorgen is omstreeks 03.30 uur een ramkraak gepleegd op een automatenhal aan de Stationsstraat. Er is een wisselautomaat buit gemaakt. De politie is nog op zoek naar de daders.

De daders hebben met een in Chaam gestolen auto, een Ford Escort, de voorpui van de zaak eruit gereden. Deze auto hebben de daders achter gelaten. Hij stond bij aankomst dwars op de weg met draaiende motor. Uit de zaak is een 350 kilo wegende wisselautomaat met een aanzienlijk geldbedrag gestolen. Er is veel schade in de zaak ontstaan. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De daders zijn vermoedelijk gevlucht met een donkerkleurige Volvo stationcar in de richting van Dongen. Vandaag is een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Ook is een uitgebreide aangifte opgenomen.

Milieupolitie en AID treffen verboden vangmiddelen aan

TERHEIJDEN: Een milieuagent en een medewerker van de AID hebben gisterenavond een grote hoeveelheid verboden vangmiddelen zoals vogelvangkooitjes en palingfuiken aangetroffen op het erf en in een aangrenzend watertje van een woning van een 45-jarige Terheijdenaar.

De opsporingsambtenaren waren ter plaatse gegaan omdat zij de vogels in de volières van de man wilden controleren. Dit bleek in orde te zijn. Bij nader onderzoek op het terrein van deze man troffen de agenten een vangkooitje aan. Vanaf een steiger lagen een drietal stokken in het water (hengels) en een leefnet. Aan een van de hengels zat een touw met daaraan een kreeftenval in de vorm van een holle pijp In het leefnet zaten een paar vissen. Ook stond een groene geprepareerde kliko container in het water. Hierin zaten vier voorntjes en een modderkruiper. Hierop werd het erf aan een nader onderzoek onderworpen. Hierbij werden diverse mistnetten, vogelvangkooitjes, palingfuiken, kastvallen etc aangetroffen. Vervolgens zijn de opsporingsambtenaren de Vliet achter de woning nader gaan onderzoeken. In het water werd een vislijn met een levend aasvisje, en een palingfuik met daarin een zeer grote paling en een zoetwaterkreeft aangetroffen. Uiteindelijk werd een volle aanhangwagen met vangmiddelen verzameld. De goederen zijn in beslag genomen. Tegen de 45-jarige Terheijdenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man verdacht van mishandelen echtgenote

GILZE / BAVEL: Gisteravond heeft de politie aan de Lange Bunder in Bavel in zijn auto een 53-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het meerdere malen mishandelen van zijn 49-jarige echtgenote. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten zagen gisteravond omstreeks 19.30 uur een groene auto over de Lange Bunder rijden in de richting van Gilze. Agenten reden achter deze auto aan omdat zij eerder die dag al een melding hadden gehad dat de bestuurder van die auto onder invloed zou rondrijden in Gilze. De dienders zagen dat de bestuurder met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed en tot stilstand kwam. De bestuurder rook naar alcohol. De passagier, een vrouw, droeg een zonnebril. De agenten vroegen haar de bril af te doen. Daardoor werden diverse bloeduitstortingen rond de ogen zichtbaar. Beide ogen waren opgezet. Tevens had de vrouw enkele verwondingen op de armen en hals. Tevens had ze kale plekken op haar hoofd, die erop duidden dat bij de vrouw haren uit het hoofd getrokken waren. Ze begon te huilen en vertelde dat zij al drie jaar werd mishandeld door haar man die achter het stuur zat. Hierop is de bestuurder aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Zoon bedreigt vader met een mes

MOLENSCHOT: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur op een camping aan de Molenschotsebaan een 17-jarige jongen aangehouden die kort daarvoor zijn 41-jarige vader met een mes bedreigd had. Het tweetal had ruzie gekregen waarna de zoon volgens zijn vader een mes pakte. Terwijl hij dat mes in zijn handen hield, had hij zijn vader verbaal bedreigd. Er zijn kennelijk al langer spanningen. De politie heeft de knaap aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is een formulier opgemaakt waarmee Justitie en de Raad voor de Kinderbescherming worden geïnformeerd over het gedrag van de minderjarige.

Grote hennepkwekerij ontdekt in Werkendam

WERKENDAM: Gisterenavond is tijdens een milieucontrole in een loods aan de Beatrixhaven een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage zat achter een verborgen deur in vier compartimenten. Er stonden 1300 planten. Verder stond er nog een stellage met 600 stekjes. Er is een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse gekomen die de kwekerij ontmanteld heeft. Er wordt een nader onderzoek naar de exploitant ingesteld. Een kwekerij met een dergelijke omvang levert per oogst zeker 28 kilo hennep op met een waarde van circa 75.000 euro. Er kan 5 tot 6 keer per jaar geoogst worden.

Man verdacht van rijden onder invloed

RIJEN: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.30 uur in de Drossaardstraat een 38-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het rijden onder invloed. De man blies 685 ugl wat overeenkomt met 1,5 promille. Volgens een getuige had de man met zijn auto geprobeerd weg te rijden. Daarbij was hij achteruit tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was de man weer uitgestapt en de tuin van de woning ingelopen. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij werd daarom geboeid. De arrestant ontkende dat hij gereden had. De getuige kwam vandaag op zijn verklaring terug omdat er geen schade is aan de auto, hij twijfelt nu of hij de verdachte wel heeft zien rijden. De politie maakt een dossier op van deze zaak.

Dieven stelen platte beeldschermen uit vrachtauto

GILZE: Vannacht hebben dieven uit een Slowaakse vrachtauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats langs de A-58 15 platte beeldschermen van het merk Sony gehaald. De 25-jarige chauffeur verklaarde dat hij wakker was geworden omdat hij zijn wagen voelde schommelen. Toen hij in de spiegel keek zag hij dat twee personen spullen uit zijn trailer haalden. Ze reden weg met hoge snelheid in een witte Mercedes bestelbus. De politie heeft van de chauffeur een aangifte opgenomen.

Politie pakt rijders onder invloed

WAALWIJK: een 23-jarige man uit Drunen werd omstreeks 00.45 uur betrapt toen hij met zijn auto over de Besoyensestraat reed. Hij blies 380 ugl (0,85 promille). Een 45-jarige Waalwijker werd vannacht omstreeks 03.20 uur betrapt op de Prof. Kamerlingh Onnesweg. Deze automobilist blies 280 ugl (0,65 promille). De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk