Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 5-5-2006 14:43:53

Arnhem - In de Arnhemse wijk Sint Marten heeft de politie donderdagmiddag een achttienjarige jongen uit die stad aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. De jongen zou het aan de stok hebben gekregen met een vijftienjarige plaatsgenoot. Een woordenwisseling zou zijn uitgelopen op een handgemeen, waarbij de vijftienjarige hulp kreeg van een dertienjarige medestander. Daarop zou de achttienjarige zijn weggelopen en gedreigd hebben terug te komen met een mes. Kennelijk voegde hij de daad bij het woord, want volgens getuigen was de knaap even later teruggekomen met een mes. Een omstander wist het wapen te ontfutselen. Intussen gewaarschuwde agenten kregen het mes van de omstanders aangereikt. Op aanwijzen van getuigen werd de achttienjarige Arnhemmer aangehouden. De jongen is in de loop van de avond na het afleggen van een verklaring vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 5-5-2006 14:42:56

Arnhem - Een negentienjarig meisje uit Bemmel is donderdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens mishandeling. De Bemmelse zou kort daarvoor op de Korenmarkt een bekende van haar, een leeftijdsgenote uit Heemskerk, hebben geslagen. Het slachtoffer was daarbij licht gewond geraakt. Surveillerende agenten werden op de Nieuwstraat door het slachtoffer aangesproken, net nadat het handgemeen zou hebben plaatsgevonden. Op aanwijzen van het slachtoffer werd de Bemmelse, die in de buurt liep aangehouden. De twee zouden naar aanleiding van problemen in de relationele sfeer een woordenwisseling hebben gehad, waarbij de Bemmelse op een gegeven moment zou hebben geslagen. Volgens de Bemmelse zou zij door het slachtoffer ook zijn geknepen en gekrabd. Het meisje is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de Bemmelse gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zes verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 5-5-2006 14:42:16

Arnhem - De politie van Arnhem heeft donderdag zes verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Bij een zaak aan de Vijzelstraat werd een achttienjarig meisje uit Arnhem door beveiligingspersoneel betrapt toen ze met een kledingstuk aan de haal ging. De Arnhemse werd aan de politie overgedragen en is later na verhoor naar huis gestuurd. Even later werd wederom op de Vijzelstraat een negentienjarig meisje uit Huissen aangehouden. Het meisje zou schoenen en kleding ter waarde van ruim 30 euro in een tas hebben gestopt en zonder betalen de zaak zijn uitgelopen. Bij het verlaten van de zaak trad het diefstalalarm in werking en werd ze door beveiligingspersoneel aan de politie overgedragen. De Huissense kreeg later een boete van 130 euro. Een 28-jarige Arnhemmer liep op de Ketelstraat tegen de lamp. Een agent in burger zag de man rond vijf uur een winkel uitlopen terwijl het diefstal alarm afging. De Arnhemmer zette het op een lopen maar werd door de agent achterhaald. De man bleek in geprepareerde tassen voor ruim 150 euro aan parfum bij zich te hebben. De Arnhemmer, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld. Drie Arnhemse meisjes van veertien, zestien en zeventien jaar werden op de Ketelstraat aangehouden. Het trio zou voor ongeveer vier euro speelgoed en een spiegeltje hebben gestolen. De drie zijn later na verhoor weer aan hun ouders overgedragen. Justitie buigt zich over hun lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie neemt rijbewijs in na kop-staart botsing
Publicatiedatum: 5-5-2006 14:38:46

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 80-jarige automobilist uit Breda. De man was omstreeks één uur achterop een andere auto gereden op de IJsseloordweg, waardoor nog een derde auto schade opliep. Twee auto's moesten met aanzienlijke schade worden afgesleept. Bij het ongeval kwamen alle inzittenden met de schrik vrij. Volgens de verklaring van de Bredase automobilist had hij per abuis bij het naderen van een rood verkeerslicht op het gaspedaal gedrukt, in plaats van op de rem. Door botste hij tegen de auto van een 37-jarige man uit Didam, die daardoor tegen de auto van een 50-jarige man uit Veghel werd geduwd. Door de politie is het rijbewijs van de Bredanaar ingevorderd en een rijvaardigheidsonderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---