Grumeti Reserves en Paul Tudor Jones gaan samenwerken met ...

Grumeti reserves

Grumeti Reserves en Paul Tudor Jones gaan samenwerken met Singita om het ecotoerisme in Tanzania uit te breiden

ARUSHA, Tanzania, May 5 /PRNewswire/ --

Grumeti Reserves en Paul Tudor Jones maakten vandaag bekend dat zij Singita, de wereldvermaarde specialist in ecotoerisme en vrijetijdsbesteding, hebben uitgenodigd om met hen samen te werken aan de verdere ontwikkeling van Grumeti Reserves, 340.000 acres (140.000 hectare) voor safari bestemd gebied, grenzend aan het Serengeti Nationaal Park,. Bovendien heeft Paul Jones een minderheidsbelang verworven in de management company van Singita om te helpen bij het bevorderen van het ecotoerisme in de regio.

Volgens de overeenkomst zal Singita het toerisme en de daarbij komende werkzaamheden van Grumeti Reserves beheren en wereldwijd promoten om de groei van de hospitality industry (horeca-, recreatie- en toerisme-industrie) en het ecotoerisme in de Serengeti-regio te versnellen.

Er staan drie uitzonderlijke "lodges" in Grumeti Reserves: Sasakwa Hill Lodge, een optrek in de stijl van een Engels herenhuis dat bovenop een heuvel is gebouwd en van waaraf men een adembenemend uitzicht heeft over de vlaktes van de Serengeti; Sabora Plains Tented Camp, een luxueus ingericht tentenkamp op de vlaktes de Serengeti dat is opgebouwd in legerstijl uit de jaren twintig; de Faru Faru River Lodge met een klassiek Oost-Afrikaans safarigevoel aan de Grumeti rivier. Ieder van deze drie spectaculaire locaties is ideaal gelegen aan de beroemde migratieroute waar jaarlijks meer dan een miljoen wilde beesten langstrekken.

Grumeti Reserves heeft ook veel goed werk verricht voor de naburige gemeenschap met de oprichting van het "Grumeti Community & Wildlife Conservation Fund" (het Grumeti Fonds), dat veel geïnvesteerd heeft in de regio. Onder de projecten die door het fonds worden uitgevoerd is de geplande herintroductie van 25 zwarte neushoorns in het ecosysteem van de Serengeti.

"Wij zijn blij om samen te werken met Singita, één van 's werelds topspecialisten in ecotoerisme en hospitality", zei Paul Jones, eigenaar van Grumeti Reserves. Mr. Jones voegde daaraan toe: "Wij zijn ervan overtuigd dat de unieke locatie, grootte en schoonheid van Grumeti Reserves ervoor garant staan dat haar bezoekers een once in a lifetime ervaring zullen hebben en ons in staat stelt om meer toeristen aan te trekken voor Grumeti Reserves en de Serengeti-regio".

"Grumeti Reserves is één van de meest ambitieuze en mooiste ecotoeristischeprojecten die ik ooit heb gezien; uniek in zijn tot de verbeelding sprekende locatie en voor het spotten van wild, ongeëvenaarde gemakken en echte toewijding om ecotoerisme te herdefiniëren", zei Luke Bailes, eigenaar van Singita en voegde daaraan toe: "Singita zal zich volledig inzetten om de relatie met de Grumeti gemeenschap, de Tanzaniaanse overheid, het Grumetifonds en onze klanten te blijven verbeteren".

"Singita Group onder Luke's leiding is de ideale partner om ons bij het bereiken van onze doelen te helpen. Ik heb persoonlijk geïnvesteerd in Singita om er zeker van te zijn dat wij doorgaan met het voldoen aan onze verplichtingen die wij hebben tegenover de mensen van Tanzania", aldus Mr. Jones.

Over Grumeti Reserves Ltd.

Grumeti Reserves, één van meest luxueuze ecoresorts ter wereld, werd gebouwd in 2003. Het 340.00 acres grote resort ligt aan de westelijke grens van het Serengeti Nationaal park en wordt geleid door de Amerikaanse financier en milieufilantroop Paul Tudor Jones. De concessie bestaat uit het Ikorongo Game Reservaat, het Grumeti Game Reservaat en het Fort Ikoma Open Area. Grumeti Reserves is, en zal dat blijven, de enige wettige concessiehouder van deze drie concessies. Als particuliere concessie biedt deze afgesloten ligging en exclusiviteit met als hoogtepunt de jaarlijkse migratie van het wild dat in de maanden juni, juli en augustus, en nogmaals in november, zijn weg door deze gebieden vindt.

De missie van Grumeti Reserves is om de inheemse biodiversiteit van het westelijke Serengeti-Mara systeem te herstellen en te verbeteren in het voordeel van zowel de plaatselijke gemeenschappen en districten, als de nationale en internationale aandeelhouders, door toepassingen die financieel mogelijk, op het gebied van milieu- en cultuur verantwoordelijk en politiek acceptabel zijn.

Over Singita

Singita werd 13 jaar geleden opgezet door financier Luke Bailes en is koploper in het aanbieden van ecotoerisme en vrijetijdsbesteding met onderscheiden safariavonturen gekoppeld aan hotelervaringen voorzien van alle luxe die men zich kan bedenken. Singita runt momenteel 5 onderscheidende vakantieverblijven van verschillende grootte in en rond het Kruger Nationaal Park. Singita werd in 2001, 2002 en 2004 uitgeroepen tot "Best Hotel in the World" door de V.S. editie van het reismagazine Conde Nast Traveller en door de Britse editie tot "Best Hotel in the World" in 2004. Het blad Travel and Leisure riep Singita uit tot "Best Hotel in the World" voor 2004 en nummer 1 in haar "World's Best Service Awards" in juni 2005. Harpers Hideaway verkoos Singita tot "Best Resort in the World" voor 2004.

De missie van Singita is om uitzonderlijke producten te maken en te exploiteren die economisch en milieuverantwoordelijk zijn. Door een compromisloze inzet op het gebied van kwaliteitservice streeft de groep ernaar om de meest succesvolle specialist in het aanbieden van ecotoerisme en vrijetijdsbesteding in Afrika te worden.

Over het "Grumeti Community & Wildlife Conservation Fund"

Het Grumetifonds is een non-profit organisatie met beperkte aansprakelijkheid die in 2002 werd opgericht door Grumeti Reserves met het doel de gemeenschapsprogramma's, de concessieontwikkeling voor het gebied en het beheer van het wild in Tanzania in goede banen te leiden. Financieel gesteund door Grumeti Reserves heeft het Grumetifonds miljoenen dollars gestoken in het creëren van participatieprojecten. Eén van deze projecten is het plan van het fonds om in de aankomende jaren 25 zwarte neushoorns te herintroduceren in het gebied van de Grumeti en het Ikorongo Game Reservaat en zo de bezoekers van Grumeti Reserves de mogelijkheid te geven om de Big Five in het wild te zien.

Website: www.grumetireserves.com
www.singita.com