Smithfield Foods: exclusieve onderhandelingen met Sara Lee

Smithfield foods

Smithfield Foods opent exclusieve onderhandelingen voor de aankoop van de Europese vleeswarendivisie van Sara Lee

Smithfield, Virginia (5 mei 2006) - Smithfield Foods, Inc. (NYSE: SFD) kondigt vandaag de start aan van een periode van exclusieve onderhandelingen met Sara Lee Corporation (NYSE: SLE) over de aankoop van de vleeswarendivisie van Sara Lee.

Sara Lee's Europese vleeswarendivisie, met haar hoofdkwartier in Hoofddorp, realiseert een omzetcijfer van 1.1 miljard dollar. De grootste positie heeft het bedrijf in Nederland, België, Frankrijk en Portugal. Het bedrijf is tevens actief in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Sara Lee verkoopt in Nederland producten onder het merk Stegeman en onder distributiemerken van haar handelspartners.

'Sara Lee voert sterke merken en heeft een uitgebreide distributie, en is daarmee een belangrijke aanvulling op onze Europese strategie', zei Robert A. Sharpe II, president international operations van Smithfield Foods. 'Elk van de bedrijven zijn goed gepositioneerd in hun respectievelijke vestigingsland', vervolgde de heer Sharpe. 'Dit is een aanvulling op onze strategie waarbij wij -in alle landen waarin wij investeren- sterke bedrijven ontwikkelen met een locale identiteit.'

'De potentiële aankoop van deze divisie van Sara Lee, en vooral Meester Stegeman, zou ons een aantrekkelijke positie in Nederland opleveren', zei de heer Sharpe. 'De mogelijke toevoeging van Meester Stegeman vormt een aanvulling op onze strategie die erop gericht is een breed assortiment aan producten te ontwikkelen en duurzame relaties met onze zakenpartners.'

Indien de besprekingen tussen Smithfield en Sara Lee met succes worden afgerond, verwacht Smithfield de overname af te ronden en te financieren via een joint venture met een private equity-onderneming en de nieuwe werkmaatschappij op autonome wijze te financieren.

Smithfield Foods is opgericht in 1936 en is een vooraanstaande vleesproducent met activiteiten in Amerika, Europa en Azië. In 2005 bedroeg de omzet 11 miljard US dollar.


---


Noot voor de redactie (