Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (5/5)

BREDA, 5 mei 2006

Politieman voorkomt in vrije tijd noodlottig aflopen van steekpartij

BREDA: Dankzij het kordate optreden van een politieman in zijn vrije tijd en de hulp van omstanders, kon donderdagavond 4 mei voorkomen worden dat een steekpartij aan de Jupiterlaan noodlottig afliep. De politieman zag rond 20.30 uur dat in een groep jongeren een stevige woordenwisseling plaatsvond die uitmondde in een vechtpartij. De 19-jarige verdachte uit Breda gebruikte daarbij een mes. Daarop greep de politieman in. Hij maakte kenbaar dat hij politieman is en dat de verdachte was aangehouden. De verdachte gaf zich echter niet over, waarna een worsteling ontstond tussen het tweetal. De verdachte bedreigde daarbij de politieman, zowel verbaal als met zijn mes. Vervolgens kwam een buurtbewoner naar buiten die de politie alarmeerde. Een andere getuige hielp de agent met het afpakken van het mes. Daarna bleef de verdachte zich agressief gedragen en beet hij de agent ook. Gelukkig kwam er toen snel een politiewagen om de 19-jarige verdachte uit Breda af te voeren. Het 17-jarige slachtoffer uit Breda, dat in eerste instantie met de verdachte vocht, liep lichte verwondingen op. De politieagent raakte wonder boven wonder niet gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt steekpartij

CHAAM: De politie onderzoekt een steekpartij in de Dorpsstraat die donderdagavond rond 23.08 uur plaatsvond. De verdachte stak daarbij het 19-jarige slachtoffer uit Chaam met een steekvoorwerp in het lichaam. De verwondingen van het slachtoffer vielen mee. Hij moest wel ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. De aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie heeft aanwijzingen over de identiteit van de verdachte, maar is nog op zoek naar hem.

Proces-verbaal voor 16-jarige bromfietsbestuurder

BREDA: De politie hield vrijdag 5 mei rond 4.00 uur in de Marialaan een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Breda aan nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De bestuurder reed met hoge snelheid tegen een vluchtheuvel en kwam zon 15 meter verderop tot stilstand waarna de bestuurder op de grond viel. De bestuurder reed onder invloed van alcohol, had geen bromfietscertificaat en was niet verzekerd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt snelkraak

ULVENHOUT: De politie onderzoekt een snelkraak die vrijdag 5 mei rond 4.10 uur plaatsvond bij een supermarkt aan de Chaamseweg. De daders sloegen een ruit in en zijn er van doorgegaan met een grote hoeveelheid sigaretten. De politie doet een buurt- en
sporenonderzoek.

Aangehouden voor openbaar dronkenschap

ZEVENBERGEN: Agenten hielden vrijdag 5 mei rond 3.30 uur in de Rosmolen een 23-jarige man uit Zevenbergen aan vanwege openbaar dronkenschap. De man viel dronken tegen een auto aan waardoor de auto beschadigd raakte. De verdachte is ingesloten en zal op een later tijdstip verhoord worden, gezien zijn dronken toestand. Mogelijk zijn er meer autos beschadigd in of in de omgeving van de Rosmolen. De politie verzoekt mensen dan ook zich te melden als dit het geval is. Bel hiervoor met 0900-8844.

Rijden onder invloed

BREDA: Vrijdag 5 mei vond rond 4.48 uur een aanrijding tussen twee personenautos plaats in de Fatimastraat. Beide bestuurders (32-jarige man uit Breda en een 24-jarige vrouw uit Breda) reden onder invloed van alcohol. De vrouw blies 450 ug/l en de man 305 ug/l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen tijdens horecadienst

BREDA: Tijdens de horecadienst van donderdag 4 mei op vrijdag 5 mei werden twee aanhoudingen verricht en 1 proces-verbaal opgemaakt vanwege het overtreden van de sluitingstijden.

Rond 2.15 uur hielden agenten in de In de Tolburgstraat een 21-jarige man uit Oosterhout voor het verstoren van de openbare orde. De man sloeg een bekende van hem in het gezicht waarbij het slachtoffer een bloedlip opliep. Tegen de Oosterhouter is proces-verbaal opgemaakt. Rond 4.15 uur werd de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat bekeurd voor het overtreden van de sluitingstijd van 4.00 uur. Tot slot hielden agenten rond 4.30 uur op de Vismarktstraat een 38-jarige man uit Breda aan voor het beledigen van een politieagent.

Auteur: Inge van den Heuvel