MEDRAD installeert 5000e Stellant(R) CT-injectiesysteem

Medrad inc.

MEDRAD installeert 5000e Stellant(R) CT-injectiesysteem

MAASTRICHT, Nederland, May 5 /PRNewswire/ --


- Mijlpaal is bewijs van de leidende rol van MEDRAD in cardiale CT

MEDRAD heeft zijn 5000e Stellant(R) CT-injectiesysteem geïnstalleerd sinds de introductie van het product slechts drie jaar geleden, wat een snelheid betekent van één nieuwe installatie van een Stellant ergens ter wereld iedere vijf uur. Deze snelheid laat de leidende rol zien van MEDRAD in de verbetering van cardiale CT-imaging en getuigt van de klinische waarde van de technologie van de Stellant.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20040309/MEDRADLOGO)

MEDRAD bereikte op 3 mei de mijlpaal van de installatie van de Stellant in het Cardiovascular Institute of the South (CIS) Houma Clinic in Houma, Louisiana. CIS breidt zijn cardiale CT-toepassing uit met nieuwe 64-slice CT-scanners. "We kozen Stellant D voor zijn DualFlow-optie die het beheren van contrastverbetering aan beide kanten van het hart mogelijk maakt," zei Ritchie Dupre, manager diagnostische diensten bij CIS. DualFlow heeft aangetoond dat het de visualisatie verbetert van de rechter kransslagader en artefacten reduceert(1,2).

"De Stellant is een fantastisch product dat de manier verandert hoe clinici kijken naar het menselijke hart," zei John Friel, president en CEO van MEDRAD, die aanwezig was om de installatie te vieren. "De talloze installaties van de Stellant zijn het bewijs van de waarde van cardiale CT's als diagnostisch gereedschap en de leidende rol die MEDRAD speelt bij deze opkomende technologie."

Zelfs terwijl de huidige technologie van de Stellant zijn waarde blijft bewijzen, bereidt MEDRAD verscheidene verbeteringen aan het product voor, inclusief:


- SmartFlow - vertoond als werk-in-uitvoering op RSNA 2005, stelt SmartFlow een voorgesteld cardiaal protocol vast, dat is gebaseerd op de individuele kenmerken van elke patiënt. Deze aanpassing is bedoeld om efficiënter gebruik van contrastmiddel te verbeteren en te promoten.

- iFlow - open-source interface-technologie die de communicatie tussen de Stellant en de CT-scanner mogelijk maakt.

Foto's van de gebeurtenis zijn online beschikbaar:
www.medrad.com/newsroom/stellant5000.html.

CIS is een van de meest gerespecteerde cardiovasculaire centra van het land, dat bestaat uit cardiologen, cardiovasculaire chirurgen en thoracale chirurgen, die bijna elke specialiteit in hart- en vasculaire geneeskunde vertegenwoordigen. CIS en het personeel van meer dan 400 toegewijde teamleden en 40 artsen bieden uitgebreide cardiovasculaire zorg op 10 locaties in het zuiden van Louisiana. Bezoek voor meer informatie over CIS www.cardio.com.

MEDRAD INC. is een wereldwijde toonaangevende leverancier van medische apparaten en diensten die imagingprocedures van het menselijk lichaam mogelijk maken en verbeteren. De door MEDRAD aangeboden producten, die worden gebruikt in diagnostische imaging, omvatten een veelomvattende reeks vasculaire injectiesystemen, oppervlaktespoelen met magnetische resonantie (MR) en producten voor patiëntenzorg, en diensten voor apparatuur. De totale inkomsten in 2005 bedroegen $411 miljoen. MEDRAD INC. ontving in 2003 de Malcolm Baldrige National Quality Award, de hoogste onderscheiding die een Amerikaans bedrijf kan ontvangen voor het uitmunten in kwaliteit en zaken. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in de buurt van Pittsburgh, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. MEDRAD INC. is een Amerikaans filiaal van Schering AG, Duitsland (NYSE: SHR). Bezoek voor meer informatie de website van MEDRAD op www.medrad.com.

Waarschuwende verklaring met betrekking tot vooruitziende verklaringen.

Bepaalde verklaringen in dit persbericht, die noch gemelde financiële resultaten zijn, noch andere historische informatie, zijn vooruitziende verklaringen, inclusief maar niet beperkt tot verklaringen die toekomstige gebeurtenissen, trends, plannen of doelen voorspellen of aangeven. Er zou geen bovenmatig vertrouwen moeten worden gesteld in zulke verklaringen, omdat zij, door hun aard, onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden en kunnen worden beïnvloed door andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten en plannen en doelen van MEDRAD wezenlijk verschillen van diegene, die onder woorden zijn gebracht of zijn gesuggereerd in de vooruitziende verklaringen. MEDRAD neemt geen verplichting op zich om welk van deze vooruitziende verklaringen dan ook publiekelijk bij te werken of te reviseren, of het nu is om nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen, omstandigheden te reflecteren of anderszins.

(1) Becker, Christoph, M.D., Academische ziekenhuisen, München-Grosharden, Duitsland. Stellant D met DualFlow cardiale casestudy. Publicatie MEDRAD, INC., 2005.

(2) Jensen, Corey T., M.D., e.a., Medical University of South Carolina (MUSC), Charleston, South Carolina. Dual-flow-contrastinjectie voor coronaire CTA verbetert visualisatie van het rechterhart. (onafhankelijke studie) Publicatie MEDRAD, INC., 2006.

Website: www.medrad.com
www.cardio.com