Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Algemene directie Humanisering Belgische Beroepsvereniging van de Arbeid voor arbeidsgeneesheren

ASSOCIATION EUROPEENNE POUR LA PROMOTION DE LA SANTE -A.E.P.S. (Association internationale sans but lucratif) EUROPEAN ASSOCIATION FOR THE PROMOTION OF HEALTH ­ E.A.P.H. (International non-profit association)

Belgische afdeling: Europese Club voor de Gezondheid, v.z.w. (Europese Vereniging voor de Bevordering van de Gezondheid)

PRIJS "GEZONDHEID EN ONDERNEMING" 2006

De Europese Club voor de gezondheid (Belgische afdeling van de Europese Vereniging voor de Bevordering van de Gezondheid) heeft als doel de bevordering van de volksgezondheid, waarbij ook aandacht geschonken wordt aan specifieke bevolkingsgroepen. Zij heeft besloten om de beroepsarbeid nauwer in haar werkingssfeer te integreren en wordt bij deze doelstelling gesteund door de Algemene Directie Humanisering van de arbeid en door de Belgische Be- roepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren.

In die optiek schrijft de Europese Club in verschillende landen, waaronder België, een wed- strijd uit. De Prijs beloont onderzoek en realisaties op gebied van preventie in het arbeidsmi- lieu.

De wedstrijd, die sedert 1987 elk jaar in ons land wordt gehouden en die reeds veel succes kende, wordt in 2006 opnieuw georganiseerd. Voor België worden één of meerdere prijzen voor een bedrag van 7.500 voorzien, inbegrepen de speciale prijs van 2.500 van de Belgi- sche Beroepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren. De aanvullende prijs van de Stichting As- tra heeft de bedoeling een initiatief ten voordele van de oudere werknemers te belonen.

Deze wedstrijd moet aanzetten tot nadenken over initiatieven tot preventie van arbeidsrisico's en de middelen om ze kenbaar te maken. Meer bepaald gaat het over educatieve acties om een nieuwe houding of een nieuw gedrag te doen ontstaan die bijdragen tot het lichamelijk, gees- telijk en sociaal welzijn van de werknemer en tot verbetering van het werkmilieu. De prijs kan ook worden toegekend voor materiaal, installaties of apparaten van spitstechnologische aard die de spectaculaire bijdragen van de industrie en het onderzoek tot de bescherming van de gezondheid aantonen.

In de rubriek "E-government" vindt u het Belgisch wedstrijdreglement met precisering van de toepassing en het deelnemingsformulier dat u elektronisch kunt invullen en vervolgens vóór 30 september 2006 met de post kunt opsturen.


---
Secretariaat : Algemene directie Humanisering van de Arbeid Ernest Blerotstraat 1 - 1070 Brussel Tel. : (02) 233 42 28 - Fax : (02) 233 42 52 e-mail : frank.dehasque@meta.fgov.be