Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 18

Vrijstelling Klokkenmakerij Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan Stadsweiden 1977 te verlenen voor het vestigen van een klokkenmakerij in het woonhuis aan de Stationslaan 91. Dit via art.7 Erfbebouwingsregeling en art. 15 Wet ruimtelijke ordening.

Het plan ligt tot en met 18 mei ter inzage in de Stadswinkel bij het loket Bouwzaken. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen dit voornemen schriftelijk zijn bedenkingen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411437.

Bouwplan Friesegracht 61

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van S. van den Brink voor vergunning op grond van de Monumentenverordening 1995 voor het uitbreiden van de woning Friesegracht 61, een gemeentelijk monument.

Het bouwplan ligt tot en met 18 mei ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250/411396.

Gehandicaptenplaats Karel Doormanlaan

Het college van burgmeester en wethouders heeft besloten een gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen bij het seniorencomplex Karel Doormanlaan 43 t/m 99.

Dit verkeersbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met 15 juni kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411155.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Hanekamp 29: erker
- Oranjelaan 57: vergroten woning - Kielmeen 11: schuur
- Groevenbekerhout 22: carport en erker - Chopindreef 85: berging

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Van Maerlantlaan 16: vergroten woning en garage - Van Brakellaan 25: nokverhoging - Mecklenburglaan 44: uitbreiden woning

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Snippendalseweg 16: twee kalverschuren - Industrieweg 10: asbest.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Fagotdreef 17: uitbreiden woning - Mozartdreef 39: uitbreiden woning - Oosteinde 17: hekwerk en reclamezuil - Randweg 4: uitbreiden woning - Verkeersweg 16: uitbreiden garage/berging

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Molenweg 28: woning met bijgebouwen - St. Janshof 36: schuifdeur

Er is sloopvergunning verleend voor: - Dierenweide Stadsweiden: dierenverblijven.

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 4 mei t/m 18 mei: - Van Brakellaan 45: uitbreiden woning - PC Boutenslaan 50: uitbreiden woning - Muidenpad 8: terrasoverkapping

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan.

Ter inzage van: 4 mei t/m 15 juni: - Emdenmeen 22: berging

Aanvraag en ontwerp-besluit liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Jaarrekening 2005

De jaarrekening 2005 van de gemeente Harderwijk ligt vanaf maandag 1 mei ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Hij is ook te downloaden van www.harderwijk.nl. Tegen betaling van leges kan een exemplaar worden toegezonden.

De jaarrekening 2005 wordt behandeld in de raadscommissie van 11 mei en in de raadsvergadering van 13 juni.

Informatie: afd. Financiën en control, tel. 411290.