Perdu

In de Week van de poëzie treedt Perdu buiten de muren van haar literaire theater aan de Kloveniersburgwal. Samen met Tram Zeven - een initiatief van de Leidsepleintheaters - sporen een twintigtal jonge dichters en muzikanten van Amsterdam Oost naar West om met krakend verse poëzie en klassiekers uit een grijs verleden halt te houden bij de verzorgingstehuizen die aan tramlijn 7 grenzen. Een ballade voor de beleefde mens. Deze bijeenkomsten zijn besloten. Vrijdag zal er geen programma zijn in het eigen literaire theater.

Volgende week is er wel weer een programma in het eigen theater:

Vrijdag 5 mei
Vergeten Dichters
Aanvang 20.30 uur
Toegang 6/5 euro

M.m.v.: Geert Buelens, Jana Beranová, Daniël Dee en Joost Baars.

In een klein taalgebied als het Nederlandse is er eigenlijk maar één canon. Misschien twee. Wat nu als je als dichter daarin niet wordt opgenomen, of maar een marginale rol speelt? Wat is dan nog de waarde van je poëzie? Vanavond zullen vier dichters proberen hun lievelings vergeet-poëet te reanimeren. U maakt kennis met vier oeuvres waarvan u het bestaan wellicht niet afwist, of in elk geval slechts terloops van hebt gehoord. Verloren gewaande gedichten zullen klinken. Doodlopende poëticale wegen zullen worden uitgediept. Vragen zullen worden beantwoord: wat betekenen de vergeten oeuvres voor de levende dichters die eruit voorlezen? Wat kunnen ze alsnog betekenen voor de mensheid? En voor de poëzie? Van de obscure Rotterdamse sjacheraar Willem van Iependaal tot de in de NRC onlangs nog irrelevant verklaarde Zeeuwse spinozist J.C. van Schagen - in Perdu worden ze op 5 mei bevrijd uit de vergetelheid en uitgebreid geëerd.

Zondag 7 mei
Café Cossee
Aanvang 15.00 uur
Toegang 3 euro

M.m.v Bram Bakker, Kees 't Hart, Cyril Offermans en To be Sung.

Uitgeverij Cossee en Stichting Perdu organiseren een zondag per maand café Cossee. In een aangename zondagmiddagsfeer lezen bekende schrijvers voor uit nog ongepubliceerd werk. Musici musiceren. Nieuw talent treedt voor het voetlicht. Deze zondag zullen Bram Bakker, Kees 't Hart en Cyril Offermans voorlezen uit nog ongepubliceerd werk.

De muziek wordt verzorgd door To be Sung.