Ingezonden persbericht


Kerk verkoopt op Bevrijdingspop water voor Afrika

De Protestantse Wijkgemeente Haarlem Centrum gaat op Bevrijdingspop, vrijdag 5 mei zoveel mogelijk flesjes water verkopen voor Afrika. Het ingezamelde geld gaat naar de protestantse organisaties voor ontwikkelingssamenwerking Kerkinactie en ICCO die samen een landelijke actie zijn gestart onder de titel 'Schenk water, schenk leven'.

Voor meer dan 11 miljoen mensen in de hoorn van Afrika dreigt hongersnood als gevolg van extreme droogte. Kerkinactie en ICCO zijn een landelijke campagne gestart met de slogan 'Schenk water, schenk leven' om zoveel geld in te zamelen voor de landen die het zwaarst zijn getroffen te weten Kenia, Noord-Uganda, Tanzania en Ethiopië. De protestantse wijkgemeente Haarlem Centrum doet mee met deze landelijke actie en wil op Bevrijdingspop honderden flesjes water verkopen. De opbrengst gaat naar de noodhulpactie.

De landelijke actie is inmiddels volop aan de gang. De protestante kerken zijn begonnen met collecteren. Daarnaast is een actie-website gelanceerd www.schenkwaterschenkleven.nl waarop mensen online kunnen doneren. In de week van Koninginnedag worden via de regionale zenders radiospotjes uitgezonden. Op Koninginnedag gaan duizenden vrijwilligers van de protestante kerken flessen water verkopen.


---

Noot voor de redactie (