Ingezonden persbericht


27e Internationale Ducati Clubrace 5, 6 en 7 mei 2006

Dit jaar wordt voor de 27e keer de Internationale Ducati Clubrace verreden op het vernieuwde TT Circuit van Assen. Dit unieke wegrace-evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot Europa's grootste amateur race evenement, met deelnemers uit geheel Europa, Amerika en Japan.
Spektakel!
Wat is er zoal te beleven tijdens deze door de Ducaticlub Nederland georganiseerde races? De formule zal niet anders zijn dan de afgelopen jaren het geval was, dus aantrekkelijke races, tribunes en paddock open voor iedereen (met een kaartje natuurlijk), speciale motoren, open pitboxen, stands met allerlei spullen voor zowel klassieke als moderne motoren, en tenslotte zelfs je eigen motor parkeren op de paddock. Toch zijn er ook weer enkele bijzonderheden te verwachten: ? De wijzigingen aan het TT-circuit zullen dit voorjaar afgerond worden. Gevolg van de wijziging is dat nu het gehele circuit gebruikt wordt, en we onze tijden dus met de Moto GP kunnen vergelijken! ? Elke bezoeker aan de clubraces met een geldige toegangskaart, kan deze op zondag omruilen voor een lot, waarmee meegedaan kan worden aan de verloting van een splinternieuwe Ducati 749. De trekking en uitreiking zal op zondag plaatsvinden en gedaan worden door een prominent persoon uit de wereld van Ducati
Welke race klassen zijn er zoal dit weekend te zien? Ø De Sound of Thunder en Supermono. Deze klasses rijden op europees semi-professioneel nivo, en er rijden hier zeer speciale machines mee !
Ø Onze eigen Ducati klasses natuurlijk, de DesmoQuattro en Duevalvole. Daarnaast rijdt er een keur van europese en amerikaanse motorfietsen in de Classic-, Single- en Thunder Bears klasses.
Ø Dit jaar voor het eerst zal er ook een startveld gevuld worden door de Ducati Sporting Club uit Engeland, die bij ons te gast is voor één van de races uit hun serie. Voordat op zondag de races van start gaan, is er op vrijdag de gebruikelijke track-day, waar je de kans krijgt om het nieuwe Assen te leren kennen in 4 sessies van 20 minuten. Op zaterdag vinden de tijdtrainingen plaats, en is er uiteraard de bekende feestavond met live muziek. Voor degenen, die er het gehele weekend bij willen zijn, bestaat de mogelijkheid te overnachten op de paddock. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, en voor hun vertier is natuurlijk ook gezorgd. Al met al, kom maar eens kijken hoe het dondert op de Drentse hei, en maak kans op een Ducati 749 ! Meer info over toegangsprijzen, de voorwaarden voor de loterij, en inlichtingen als je zelf wilt meerijden, zijn te vinden op de website: www.clubrace.ducaticlub.nl Voor groot en klein

Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

P.O. Box/Postbus 150
9400 AD Assen
The Netherlands

Tel. +31-(0)592-380380
Fax +31-(0)592-356911

E-mail TT Circuit Assen office: w.lute@tt-assen.com Website: www.tt-assen.com


---- --