Time : 11:03:16
Date : 02 May 2006
Sender Name: FREE RECORD SHOP BELGIUM

Geert Hoste ontvangt award bij Free Record Shop WIJNEGEM Shopping Center

"GEERT HOSTE ONTVANGT AWARD BIJ FREE RECORD SHOP TE SHOPPINGCENTRUM WIJNEGEM"

Vrijdag 5 mei komt Geert Hoste naar Free Record Shop in het Wijnegem Shopping Center om een Award in ontvangst te nemen voor de uitmuntende prestaties die deze artiest heeft neergezet in de afgelopen jaren. De samenwerking tussen Geert Hoste en Free Record Shop verloopt al jaren erg goed, en door het overhandigen van deze award wil Free Record Shop duidelijk maken dat ze dankbaar is voor deze goede samenwerking.

Waar: Free Record Shop, Wijnegem Shopping Center
Tijd: aanvang: 11.30u

Bij deze zijn alle fans van Geert Hoste uitgenodigd om deze unieke gebeurtenis bij te wonen!

Over Free Record Shop:
Free Record Shop is een toonaangevend bedrijf in de entertainment sector met ondertussen meer dan 68 winkels. Als specialist in "music, movies, games, books en more" wil Free Record Shop voor elke doelgroep de juiste entertainment producten in huis hebben. En entertainment gaat verder dan dat ... wij brengen de artiesten in onze winkels en hierdoor kunnen de klanten kennis maken met hun idool.

Dat Free Record Shop graag Vlaams talent ondersteunt, is al meermaals in het verleden gebleken.

"OVER GEERT HOSTE"

De mime 1978 - 1983
Om zijn studie Rechten in Gent te subsidiëren, gaat Geert Hoste (geboren op 1 juli 1960 te Brugge) als mimespeler op straat werken. Al snel wordt zijn act door lokale journalisten opgemerkt en krijgt hij een uitnodiging om op een paar festivals een podiumact te vertonen. Hoste verovert met zijn stille theater na de podia van Brugge en Gent, ook die van Parijs, Barcelona en zelfs Washington, Moskou en Bombay.

De straat 1983 - 1986
Na de première van zijn mimesolo "Vlaas is Zot" in 1983 wordt Hoste benaderd door de BRT met het verzoek om mee te werken aan de creatie van een nieuw kinderprogramma in opvolging van Sesamstraat. Enthousiast wordt hij één van de 'founding fathers' van 'Liegebeest'. In diezelfde periode vormt hij het duo 'Waldo en Geert' dat met variété en straatacts successen oogst in Vlaanderen en Nederland. Als
'Tut en Tat' bezoekt het tweetal talloze scholen met het programma 'Tut en Tat spelen veilig'. Ook op tv laten 'Tut en Tat' van zich horen met 'Tut en Tat op het goed pad' en 'Kijk uit'.

De radiojaren 1987 - 1991
Terug uit de woestijn verhuist Geert Hoste van Gent naar Antwerpen en besluit dat het tijd is om zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij onderneemt de meest onwaarschijnlijke overstap voor een mimespeler: hij gaat radio gaat maken. De BRT ziet wel iets in de jonge rebel en zet hem in bij 'de Taalstrijd', 'de Wakkere Radioman'
en 'Uit de band' op Radio 1. Op Radio 2 kruipt Geert in de huid van een reeks radiotypetjes. Al gauw dient zich de kans aan om zelf een radioprogramma te maken. In 1990 maakt Geert Hoste het bekroonde 'De Autonome Prefectuur' en 'Eén op één' waarin hij de actualiteit onder loep neemt. Van de Vlaamse RTV pers ontvangt hij de prijs van de Radiokritiek. Dan wordt hij ook door de WDR uitgenodigd om radioprogramma's te maken. Eind 1990 vraagt Radio 1 Geert Hoste om een jaaroverzicht. Sindsdien heeft Hoste telkens en onafgebroken op 31 december een komisch programma ten gehore gebracht op Radio 1. Vanaf dat moment gaan humor en actualiteit voor Hoste altijd hand in hand.

De conference 1992
Tussen 1988 en 1991 bestormt Geert Hoste de nationale podia met stand up comedy. Zowel de humorist als het publiek krijgen de smaak te pakken als Geert als festivalpresentator het land doortrekt. Geert Hoste huurt in Antwerpen theater 'Het Appeltje' af. Met zijn ongezouten grappen brengt Hoste iedere bezoeker aan het lachen. In september 1991 neemt Hoste contact op met alle culturele centra en vraagt of ze een jong cabaretier willen een kans geven. Een handvol directeurs hapt toe en de rest is geschiedenis. De BRT brengt zijn conference op tv. Vanaf dan schrijft, speelt en regisseert Hoste jaarlijks een nieuwe solo. Hij speelt tot 135 uitverkochte voorstellingen per jaar. Zijn kritische en komische kijk op Vlaanderen wordt door de Vlaming jaar na jaar hoog gewaardeerd.

De televisiejaren 1996
Sinds 1 januari 1994 zendt VRT zonder onderbreking jaarlijks de eindejaars-conference uit. Door het blijvende succes en de hoge kijkcijfers krijgt Geert Hoste het aanbod om voor TV 2/CANVAS een televisieserie te maken. Hij maakte er vier dichtbekeken docu-comedy series over het leven in België. In 2003 maakte hij het satirische magazine 'Geert Hoste en de Modelstaat', dat het bestbekeken humorprogramma werd op Canvas. Sinds 1998 pakt VT4 uit met de eerste integrale uitzending van de conferences van Geert. VT4 zendt ook met regelmaat hermontages van de theaterprogramma's uit. VTM vroeg dan weer om de eerste Vlaamse verkiezingsconference te schrijven. Het werd het best bekeken verkiezingsprogramma op weg naar de verkiezingen van 18 mei 2003.

Stapje verder
2003 wordt een legendarisch jaar voor Geert Hoste. Hij vult nu moeiteloos de grootste en meest prestigieuze theaters. Het 100.000-ste boek van Geert Hoste gaat over de toonbank. Er verschijnt een speciale compilatie DVD Geert Hoste '10 op 10'. Via Dag Allemaal worden er in 1 week tijd 100.000 exemplaren van verkocht. In datzelfde jaar verschijnt er een verzamelbox met 10 conferences op DVD.

Officieel orgelman
In september 2001 laat Geert Hoste een klein draaiorgel maken. Sindsdien duikt hij her en der op bij feesten en partijen. Zo speelde hij in 2002 de hymnes voor de voetbalwedstrijd België-Slovakije in het Koning Boudewijnstadion. Er werd in 2004 een wisselbeker Geert Hoste in het leven geroepen die jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van de Belgische Kampioenschappen draaiorgel.

Voor vragen en/of verdere informatie:
Free Record Shop Belgium N.V.
Jean Pierre Demeuter
tel : 03/870.57.60
gsm:0485/55.63.05
e-mail : jpdemeuter@frs.be

URL: http://www.freerecordshop.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL