Ingezonden persbericht


============PERSBERICHT JONGE FORTUYNISTEN=================

Jonge Fortuynisten weigeren debat met AEL op Bevrijdingsdag

Den Haag, 3 mei 2006

De Jonge Fortuynisten (JF, officiële jongerenbeweging van de Lijst Pim Fortuyn) weigeren om op Bevrijdingsdag in debat te gaan met de Arabisch Europese Liga (AEL). Afgelopen week ontvingen de Jonge Fortuynisten een uitnodiging van Debatcentrum De Waag in Assen voor een debat over 'Vrijheid en Verscheidenheid' op Bevrijdingsdag 5 mei. Bij het debat staat de vraag centraal 'wat te doen aan de verslechterde verhoudingen in multicultureel Nederland en dan vooral de omgang tussen moslims en niet moslims'. De keuze voor de deelnemers aan dit debat deed echter de Jonge Fortuynisten de wenkbrauwen fronzen: Fatima Elaktik (PvdA-wethouder te Amsterdam) en Dyab Abu JahJah en Ilham Moudnib (voorzitter en voorlichter van de AEL). Daarop gaven de Jonge Fortuynisten de volgende reactie:

"Aangezien de setting van dit debat ons ten zeerste tegenstaat, hebben wij besloten niet aan dit debat deel te nemen. Wij voelen er niets voor om uitgerekend op bevrijdingsdag een zogenaamd debat aan te gaan met een stel verkapte hezbollahterroristen en andere islamofascisten. Met zulke figuren kan in een zodanig beperkte setting, opvallend genoeg ontbreken andere politieke partijen, geen fatsoenlijk debat plaatsvinden."

Van de heer Tjeerd van Dekken van Debatcentrum de Waag ontving de JF de volgende verbeten reactie:

"Ik begrijp niet waarom personen als Fatima Elaktik (PvdA-wethouder te Amsterdam) en Dyab Abu JahJah en Ilham Moudnib(voorzitter en voorlichter van de Arabisch Europese Liga) omschrijft als 'verkapte hezbollahterroristen en islamofascisten'. Dat zijn ronduit beledigende en kwetsende uitspraken die ik niet had verwacht uit de mond van een voorzitter van een landelijke politieke jongerenorganisatie. (...) Met permissie: jouw opmerkingen vind ik van echt laag allooi. Je spreekt over fatsoen. Wellicht dat je eerst moet proberen invulling te geven aan dat begrip, voordat jij uberhaupt het debat met wie dan ook aan kan gaan.”

Een reactie van de JF hierop kon uiteraard niet uitblijven:

"Misschien moet u zich toch wat meer verdiepen in wat voor organisatie de AEL is. In principe ben ik bereid om met iedereen te debatteren, een geraffineerde schreeuwlelijk als Jahjah heeft zich echter bewezen als een verwrongen antisemitische geest, tot wiens niveau ik mij niet wens te verlagen. Wellicht beseft u niet wie u bij dit debat in huis haalt, daarom zou ik u graag willen verwijzen naar het volgende artikel: http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht.asp?artnr=97060

Voor wat Elatik betreft, mag zij met recht een islamofascist genoemd worden, aangezien het verbieden van een islam-kritisch toneelstuk een maatregel is die niet past in een democratische samenleving, maar juist kenmerkend is voor fascistische onderdrukking van de vrijheid van expressie. Juist op 5 mei moet men zich bewust zijn van deze waarde en is het derhalve belachelijk om juist op deze dag zulke lieden een podium te bieden. Hieraan zal ik dus geen medewerking verlenen."

Het genoemde Elsevier-artikel spreekt voor zich: Jahjah is een overtuigd antisemiet die net als zijn grote voorbeeld de Iraanse president Ahmadinejad (de "nieuwe Hitler") Israël van de kaart wil vegen, privé-milities vormt en terroristische zelfmoordaanslagen steunt. Een dergelijk figuur ziet de organisatie van het debat blijkbaar als een waardige representant van de Nederlandse moslims, een besluit wat voor hun rekening is. De JF gaat in ieder geval niet in debat met figuren die het woord als wapen al verworpen hebben door heil te zien in het plegen van terreuraanslagen.

Het is ondenkbaar dat op Bevrijdingsdagdebatten nationaal-socialistische partijen zoals de Nederlandse Volksunie (NVU) met sterk antisemitische opvattingen zouden worden uitgenodigd. Laat staan dat een minister daarmee in discussie zou gaan. Voor de islamofascistische variant van het nationaal-socialisme maken debatcentra en minister Pechtold echter graag een uitzondering. De JF zal zich in ieder geval niet laten misbruiken als pispaal voor het 'manneke pis' van de AEL...

Namens het bestuur van de Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

Zonweg 59

2516 AK Den Haag

hb@jongefortuynisten.nl

www.jongefortuynisten.nl

tel. 070-38 37 831