1e complete zorg-handboek: Mijn ouders ouder

Alles over hulp, zorg en kwaliteit van leven

GORINCHEM, 20060505 -- Het boek 'Mijn ouders ouder' is een leidraad voor iedereen met ouders die hulpbehoevend worden. 'Mijn ouders ouder' ligt sinds 20 april in de winkels en staat boordevol informatie over deze nieuwe, vaak vreemde fase waarin ouder en kind terechtkomen. Het helpt problemen helder in kaart te brengen en geeft ankers voor goede hulpverlening en -middelen. Ook komen ervarings- deskundigen aan het woord.


Ouderen die door ziekte of een beperking hulpbehoevend worden, vallen vaak terug op hun kinderen omdat reguliere hulpverleners tegenwoordig onvoldoende zorg kunnen bieden. De Thuiszorg verzorgt met de stopwatch in de hand. Verpleeghuizen komen niet toe aan voldoende persoonlijke hygiëne, sociale aandacht en gezonde voeding. Vaak moeten kinderen te hulp schieten, wanneer ze hun ouders nog waardigheid en kwaliteit van leven willen bieden. Maar niet iedereen is hiertoe in staat, of opgewassen tegen het zorgen en de consequenties daarvan.

Dit boek helpt de problematiek rond de zorg voor ouders helder te maken. Het is een kompas in het woud van regelgeving en hulpverlening. Het geeft antwoord op de specifieke hulp en zorg die hulpbehoevende ouders nodig hebben. Of kinderen dit zelf kunnen, of dat liever externe hulp wordt ingeschakeld - en waar deze dan te vinden is.
De 340 pagina's van 'Mijn ouders ouder' zijn gevuld met onderwerpen over ouder worden, zelfstandigheid en eigenwaarde, dementie en wilsonbekwaamheid, zorgverlof en het organiseren van zorg, het persoonsgebonden budget (PGB), patiëntenverenigingen en stervensbegeleiding. En veel meer nog.

Aan de basis van dit boek ligt 70 jaar ervaring in de ouderenzorg van
Bemiddelingsbureau Kroese Kits - particuliere zorg en verpleging.
www.kroesekits.nl

Nu te koop in alle boekhandels in Nederland.
Verkoopprijs: ¤ 27,50. ISBN 90 809972 1 8 // 978 90 809972 1 9

Meer informatie: Kroese Kits 0183 640.440 of info@kroesekits.nl




Ingezonden persbericht