Ingezonden persbericht


Nieuwsbank - (RefID 109)

CHARLES ZWOLSMAN BEREIDT ZICH VOOR OP HOUSTON

SEBRING, 05 APRIL 2006 - Onder tropische omstandigheden heeft Charles Zwolsman afgelopen twee dagen een vol programma voor Mi-Jack Conquest Racing afgewerkt. Op de eerste dag kwam de 26-jarige coureur op het circuit van Sebring International Raceway (Florida, USA) vanwege zijn blessures slechts een halve dag in actie, terwijl hij op de afsluitende testdag bijna honderd ronden liet noteren. De inwoner uit Lelystad verbeterde zijn persoonlijke snelste tijd op Sebring door een 51.6 te klokken. Komende dinsdag zal Zwolsman afreizen naar Houston (Texas), waar de tweede Champ Car World Series race op het programma staat (11/13 mei).

Zwolsman testte eind vorig jaar al voor Mi-Jack Conquest Racing op Sebring, waar hij toen voor de eerste keer kennis maakte met het Champ Car-team uit Indianapolis. De extra ingelaste testdagen van afgelopen woensdag en donderdag werden vooral benut om de afstelling van de wagen te verbeteren. De Conquest Racing-coureur legde over de eerste dag in totaal 77 ronden af, waarin hij een snelste tijd van 51.8 seconden liet noteren. Teamgenoot Andrew Ranger nam het stuurtje van Zwolsman in de middag over, maar de Canadees moest met een 52.2 seconden vier tienden op de Nederlander toegeven. Naast de Conquest Racing-rijders kwamen ook Justin Wilson, AJ Allmendinger (RuSPORT) en Oriol Servia (PKV Racing) in actie.

Op de tweede testdag maakte Zwolsman meer kilometers dan de eerste dag het geval was. Terwijl het kwik al boven de 30 graden Celsius uitkwam, reed Zwolsman gisteren op het 2,565 kilometer lange circuit in Florida bijna honderd rondjes en klokte een 51.6 seconden als snelste tijd. Dit is tevens zijn persoonlijk snelste rondetijd tot op heden op het legendarische circuit van Sebring.

De rugproblemen bij Zwolsman zijn inmiddels vrijwel over. De enige blessure die de regerend Toyota Atlantic kampioen nog voelt is die aan zijn arm. Hier zal hij de komende tijd nog zeker last van blijven houden, waarbij de doktoren minimaal vier tot acht weken als termijn hebben opgegeven totdat het volledig genezen zal zijn. Ondanks de blessure kijkt Zwolsman met veel vertrouwen uit naar de komende Champ Car-wedstrijd op het stratencircuit van Reliant Park dat op 11/13 mei in Houston (Texas) zal worden verreden.

CHARLES ZWOLSMAN: "Gisteren verliep niet slecht, ondanks mijn geblesseerde arm heb ik bijna honderd ronden kunnen rijden, al was het met iets langere pauzes. We hebben gedurende de test de wagen goed kunnen verbeteren, het belangrijkste is dat we de remproblemen van Long Beach bijna opgelost hebben. Ook hebben we de set-up van de wagen verbeterd en aan enkele dingen gewerkt, waar we in het verleden nog niets aan hebben gedaan. Ik voel wel dat de wagen is verbeterd en ik ben zelf ook sneller geworden, zo heb ik meer vertrouwen bij het inkomen van een bocht. Ik denk dat er nog meer uit mezelf te halen valt wanneer de blessure voorbij is. Door zo'n blessure kun je je niet volledig concentreren op het rijden en daarmee laat je tijd liggen."

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Champcar.nl. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

© 2006 All Rights Reserved - www.charleszwolsman.com