Ingezonden persbericht


Robert Doornbos goed op dreef op Nürburgring!

NÜRBURG, 05 MEI 2006 - Robert Doornbos heeft in de derde wagen van Red Bull Racing vandaag de vele aanwezige Nederlandse Formule 1 fans verwend door in beide vrije trainingen voor de Grand Prix van Europa een top 5 positie voor zich op te eisen. Op de 5.148 kilometer lange Nürburgring rondde de 24-jarige Rotterdammer succesvol een druk bandenprogramma af, welke hij combineerde met een aantal zogenaamde 'performance comparison' runs.

Na een tweetal installatieronden, begon Doornbos vanochtend direct met het door Michelin uitgestippelde bandenprogramma om de juiste keuze te maken voor de racecoureurs voor het vervolg van dit weekend. Met een verschil van minder dan een seconde op de snelste man, Alexander Würz, sloot Doornbos de ochtendsessie af op een mooie vijfde plaats met een tijd van 1:32.944.

Ook in de eerste helft van de middagsessie ging Doornbos voornamelijk aan de slag voor de Franse bandenfabrikant door te starten met twee langere runs van ieder acht ronden. Tevens gebruikte Doornbos de tijd tussen de runs in de middagsessie om zijn wagen verder af te stellen naar de karakteristieken van het circuit in de Duitse Eifel. Aan het einde van deze tweede één-uur-durende training gaf Red Bull Racing haar coureur de opdracht een tweetal 'perfomance comparison' runs uit te voeren met minder benzine aan boord. Door een tijd van 1:33.799 op de klokken te zetten, schaarde Doornbos zich ook na de lunch netjes in de top vijf door de vierde positie in te nemen, vlak achter Fernando Alonso en Michael Schumacher.

ROBERT DOORNBOS: "Vandaag liep lekker. Nadat ik gisteravond al wat 'taxiritjes' had gegeven aan fans en gasten van het team, kwam ik vandaag snel in mijn ritme op de baan. Zonder enige problemen heb ik mijn programma vlot kunnen afwerken en ook nog scherpe tijden kunnen noteren. Met de motor upgrade die we van Ferrari gekregen hebben dit weekend, hoop ik dat David en Christian morgen een goede job kunnen doen in de kwalificatie."

Nadat hij tijdens de eerste Robert Doornbos Fanclubdag begin april de tubegliding competitie had gewonnen van alle 750 aanwezige fans, mocht Arjan Jongeneel (fanclublid 1108) zich vandaag speciale gast noemen van Red Bull Racing en de vrije trainingen vanuit de pitbox volgen. De 26-jarige inwoner van Coevorden gaf Doornbos dus duidelijk vleugels!

ROBERT DOORNBOS: "Zeker waar! Het is top om de mensen die je zo enthousiast steunen in je carrière zoiets terug te geven. Maar ook alle andere Nederlandse fans op de tribunes waren weer fantastisch. Met het ontbreken van Spa-Francorchamps op de kalender voelt dit weekend als een soort van thuis Grand Prix aan. Ik hoop dat alle aanwezige fans het hier dit weekend super naar hun zin zullen hebben!"

NIEUWS en FOTO worden aangeboden door ROBERT DOORNBOS B.V. in samenwerking met GEPA. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Robert Doornbos' officiële website www.robertdoornbos.com of kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@robertdoornbos.com).

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com