Ingezonden persbericht


Nikon ontvangt DIWA Award voor de D200
vrijdag 5 mei 2006

Nikon D200 onderscheiden met DIWA Gold Award

De verwachtingen waren hoog gespannen toen de Nikon D200 enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Zou de camera de verwachtingen waar maken? Een overweldigend 'Ja' was het antwoord. De D200 is beter dan veel van zijn concurrenten, zelfs die met een veel duurder prijskaartje. Maar de camera is niet alleen bijzonder op papier, hij presteert ook professioneel. Zelfs onze veeleisende DIWA testprocedure was geen probleem voor de Nikon D200 - een waardige winnaar van een DIWA Gold Award.

Amsterdam, 12 april 2006. DIWA (Digital Imaging Websites Association), een wereldwijde organisatie van samenwerkende websites kent een Gouden DIWA Award toe aan de Nikon D200 digitale systeemcamera. De internationale groep van DIWA experts kwam tot de conclusie dat dit een van de beste camera's is die ooit is gemaakt.

Stevige concurrentie heeft Nikon jarenlang geïnspireerd. Gedreven door de obsessie om topkwaliteit producten te maken, lukte het Nikon keer op keer om aan de top te blijven. Ditmaal heeft deze opmerkelijke gedrevenheid, gecombineerd met een verbazingwekkende expertise, er toe geleid dat er een camera is ontwikkeld die zich gedraagt als een pro, en dat voor een prijs die zelfs voor veel amateurs goed betaalbaar is. Door de 10,2 megapixels CCD beeldsensor, de speciaal ontwikkelde beeldprocessor en uitwisselbaarheid met nagenoeg elk Nikkor-objectief dat ooit is ontwikkeld, vormt deze camera de fundering voor een nieuwe standaard in Nikon beeldkwaliteit.

Kai Thon, DIWA's testmanager zegt hierover: "De perfecte camera is nog niet gemaakt, en zal waarschijnlijk ook nooit worden gemaakt. Met de D200 echter, doet Nikon een indrukwekkende poging hiertoe. Wanneer hij naast vergelijkbare concurrenten wordt geplaatst, wint de D200 op nagenoeg alle punten. In feite is het zelfs een serieuze concurrent voor Nikon's eigen serie aan professionele digitale reflexcamera's uit de D-serie."

De D200 kan zeer wel worden geclassificeerd als professionele camera, met zijn solide magnesium chassis en behuizing, strategisch afgedicht tegen weersinvloeden, zijn excellente ergonomische Nikon-bediening en welbekende plaatsing van de knoppen. Maar ook de snelle respons, het 11- en 7-velds autofocussysteem, 1005-velds 3D-kleurenmatrixmeting II belichtingssysteem, 45 persoonlijke instellingen in 4 geheugenbanken, de buffer voor 22 beelden bij continu-opnamen met 5 beelden per seconde en de RAW+JPEG opnamemogelijkheid bevestigen de professionele prestaties.

DIWA experts in Europa en Amerika gaven de D200 een staande ovatie voor zijn ontwerp, specificaties, bediening en prestaties. Met name de beeldkwaliteit werd hoog geroemd, en niet te vergeten natuurlijk de vriendelijke prijs. Een DIWA Gold Award is normaal moeilijk te verwerven, maar voor de Nikon D200 was het kinderspel.

Over DIWA

Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die betrouwbaar en waardevol zijn, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA Awards zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.

Unieke waterdichte test score procedure
De Awards van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, dat de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.

Awards door het jaar heen
DIWA is uniek door zijn beleid om Awards het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platina DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar, in elk van de drie categorieën.

DIWA Awards leden:

- Canada: www.photoxels.com
- Tjechische republiek: www.fotoaparat.cz
- Denemarken: www.digitalmagasinet.dk
- Duitsland: www.digitalkamera.de
- Nederland: www.letsgodigital.org
- Noorwegen: www.digit.no
- Polen: www.fotopolis.pl
- Slovenië: www.e-fotografija.com
- Spanje: www.nuevafotografia.com
- Turkije: www.diginorm.com.tr
- Verenigd Koninkrijk: www.photographyblog.com

De meervoudige talen website van DIWA
Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA Awards en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten.