Ingezonden persbericht


Splinter-festival 2006: "Splinter Stript"
Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2006 vindt voor de 24e keer in Middelbeers op het Doornboomplein het jaarlijkse Splinterfestival plaats. In een tent op het Doornboomplein komen liefhebbers van gezelligheid, live-muziek en cabaret drie dagen lang volop aan hun trekken. "Splinter Stript" is dit jaar het thema waarmee de organisatie de tent met stripboeken en strips van Paul Kusters sfeervol aankleedt, de kinderen vermaakt en muziek en cabaret presenteert van het zuiverste soort.
Splinter laat voor de vierentwintigste keer van zich horen met een kwalitatief goed programma met voldoende variatie voor jong en oud. Veel talenten, opkomende bands en nieuwe muziekstromingen zullen te zien en te horen zijn. Vrijdag 5 mei zal de aftrap plaatsvinden met DJ Valentin, de spectaculaire beelden die de muziek ondersteunen zullen verzorgd worden door Visuals by Versus. Zaterdagmiddag lanceert Splinter de "Splinterbende", een initiatief van Stichting Splinter om kinderen uit de Beerzen op te laten treden en hun creatieve kant te laten zien. Op deze middag zullen de voorrondes plaatsvinden en een dag later zullen de finalisten strijden om de eerste prijs. Zaterdag 6 mei begin de avond met cabaret. Alkemade en Bloemen uit Amsterdam zetten de cabarettraditie van Splinter Voort. Alkemade en Bloemen zijn meer dan ooit acterende cabaretiers of cabaretmakende acteurs.
Ze zetten de vrolijke slapstick opzij en maakten met liefde plaats voor gefrustreerde, agressieve, zielige, onredelijke, domme, treurige mensen. Ze komen zichzelf en elkaar tegen in hun derde programma 13-0-ZEVEN. Dat schuurt, ontroert, maar dat bovenal is om te lachen. The Guilty Hot-Dogs bestaat voornamelijk uit leden van De Wibra's en brengen onder leiding van Harrie van Hoof een tribute aan singer/songwriter John Hiatt. The Skabadivers uit Breda is al een gevestigde naam in de wereld die "Ska " heet. The Skabadivers zijn uitgegroeid tot een strakke band met een stevige blazerssectie. De verschillende muzikale invloeden en voorkeuren van de bandleden, gecombineerd met de liefde voor eigentijdse ska met een strakke off-beat leveren een zeer succesvolle formatie op. The Third Half zal vervolgens de avond alleen maar hoeven in te koppen. In de Rockabilly en Rock 'n Roll van The Third Half zal het publiek een waardige afsluiter vinden. Het repertoire is een mix van rock 'n roll en moderne gitaarpop/grunge onder het mom: "als het maar ballen heeft". Zondag 7 mei begint waar een dag eerder de gehouden voorrondes van de "Splinterbende" eindigde. Zes kinderen uit de Beerzen zullen strijden om de eer. Om half vier treedt Marike Jager aan. Marike Jager won in 2003 De grote Prijs in de categorie "Singer-Songwriter". De teksten zijn recht uit het hart, grappig en ontwapenend, ze weet herkenbaarheid te combineren met creativiteit en originaliteit. En een goeie stem. En goeie songs. Meer moet dat niet zijn. Zangeres/toetseniste van Roosbeef, Roos Rebergen, werd in 2004 gekozen tot beste singer-songwriter van Gelderland. Verder won Roosbeef finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland, in de categorie singer-songwriter. Wat in recensies steeds weer terugkomt zijn kreten als theatraal, mooie composities, mooie en volle stem, strakke band en eigen geluid. Smutfish zwemt tegen de mainstream in, resulterend in muzikale diamantjes die een ongekende emotionele waarde vertegenwoordigen. Dat gegeven werd ook onderkend door de Volkskrant die de nummers van de in de zomer van 2004 uitgekomen debuutalbum 'Lawnmower Mind' omschreef als 'sinistere juweeltjes, rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed.'
Ad-Lib is een zevenkoppige formatie uit Nijmegen die groovende reggaedubska maakt. Het repertoire bestaat uit eigen nummers en enkele bewerkte covers, vaak vrij vertaald uit het reggaegenre. DJ's "who your DADdy" het laatste woord zal hebben.

PROGRAMMA

Vrijdag 5 mei: aanvang 21.00uur, entree E 5,-
. DJ valentin & Visuals by Versus
Zaterdag 6 mei: aanvang 21.00 uur, entree E 5,-
Van 14.00 uur tot 18.00 uur vinden de voorrondes plaats van de eerste "Splinterbende". Beerse schoolkinderen vertonen hun kunsten op het Splinterpodium. Wil je je nog inschrijven, mail dan naar info@splinterfestival.nl
. Alkemade en Bloemen (Cabaret, aanvang 19.30 uur: entree E 10,- in de voorverkoop, E 12,50 aan de kassa)
. The Guilty Hot-Dogs (Beerse John Hiatt Tribute)
. The Skabadivers (Ska)
. The Third Half (Rockabilly)
Voorerkoop cabaretkaartjes: Café Kerkzicht, Diessen; Cafetaria De 4 Linden, Middelbeers; 't Bloemenwinkeltje, Middelbeers en Café Oud Brabant, Oirschot.
Zondag 7 mei: aanvang 14.30 uur, entree gratis
Vanaf 14.30 uur is de finale van de "Splinterbende", zes (groepjes) kinderen -die de dag ervoor door de voorrondes zijn gekomen- strijden om de eerste plaats.
. Marike Jager (Singer-Songwriter)
. Roosbeef (Winnaar Grote Prijs)
. Smutfish (Alt-Country)
. Ad-Lib (Reggae)
. DJ's "who your DADdy"