Digitale Gemeente Houten

Opposites in Chipolata

zondag 30 april 2006 - Bron: Chipolata

Vrijdag 5 mei zullen the Opposites naar Chipolata komen. The Opposites bestaan uit Willem de Bruin en Twan van Steenhoven. Willem de Bruin moest op de middelbare school voor straf een rap schrijven en ontdekte zo een, tot dat moment, verborgen talent. Zijn vriend Twan van Steenhoven nam zijn gitaar ter hand en samen maakten ze de leerlingen en docenten van hun school deelgenoot van Willems strafwerk. Hiphop werd hun verslaving en nu, enkele jaren later, kennen hiphopliefhebbers het duo als Willy, a.k.a de Polderneger, en Big2, samen The Opposites. Opposites, omdat Twan heel lang en blank is en Willy heel klein en donker. Big2: En omdat ik vet knap ben en Willy vet lelijk.
In het begin stonden The Opposites onder contract bij Mastermind Records, het label dat ook het eerste werk van Lange Frans en Baas B / D-Men uitbracht. Nu droppen ze op TopNotch hun Nederlandstalige debuutalbum De Fik Erin.
The Opposites zijn niet vies van een flink potje braggin & boastin, maar leveren met De Fik Erin ook enkele weldoordachte, conceptuele nummers af. In Slaap pogen Willy en Big2 lastige levensvragen te beantwoorden. Op Nu Ga Je Er Lekker Aan rekent Big2 op brute wijze af met zijn middelbare school-frustraties en op Wat Moet Je Van Mij richt het duo zich rechtstreeks tot meneer agent: val mij niet lastig omdat ik te hard op mijn scootertje rijdt of omdat ik graffiti spuit, maar ga liever achter de echte bad guys aan. Zo luidt de strekking van hun boodschap.
De eerste officiële single afkomstig van De Fik Erin heet Fok Jou, een nummer waarop Willy en Big2 spelen met het gegeven dat Willy half Antilliaans is en Big2 honderd procent Nederlands. In het voorprogramma zal de winnaar staan van de Urban Talent show die op 27 april in Chipolata plaatsvond.

Voorverkoop kaarten zijn verkrijgbaar bij music store in Houten voor 5,- aan de deur kost een kaartje 6,-. De avond duurt van 22.00 tot 04.00 uur.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).