Prinses Mabel verzorgt Van Randwijklezing in Vlissingen

Uit in vlissingen

Op vrijdag 5 mei zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau de 7e H.M. van Randwijklezing uitspreken in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. De lezing van is getiteld: In Vrijheid Blijven Geloven. Prinses Mabel spreekt in haar lezing geheel in de geest van Van Randwijk op vrijmoedige wijze over vrijheid van de burger.

De H.M. van Randwijklezing wordt ieder jaar op de bevrijdingsdag uitgesproken in Vlissingen. De verzetsstrijder en eerste hoofdredacteur van Vrij Nederland H.M. van Randwijk vertegenwoordigde in zijn tijd voor velen een bevrijdende stem, die richting gaf aan en perspectief opende voor het denken van de Nederlandse burger. Voor de H.M. van Randwijklezing worden prominente sprekers uitgenodigd die door hun persoonlijke betrokkenheid visies en nieuwe perspectieven kunnen aanbieden. Daarmee wordt een discussie gestimuleerd, die de weerbaarheid van de burger in het beheer van de eigentijdse samenleving zal vergroten.

De weduwe Van Randwijk heeft te kennen gegeven de lezing te zullen bijwonen evenals sprekers die eerder de Van Randwijklezing hebben uitgesproken als de heer E. van Thijn en Prof. C. Struyk.

De lezing begint om 10.30 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. De kerk is open vanaf 10.00 uur. Na afloop wordt de lezing van Prinses Mabel in boekvorm aan de bezoekers uitgereikt.
Met de lezing wordt het Bevrijdingsfestival Zeeland geopend. De lezing is tevens onderdeel van de Zeeuwse organisatie De Maand van de Vrijheid.

Einde persbericht

De organisatie van de H.M. van Randwijklezing is in handen van De Maand van de Vrijheid, het Bevrijdingsfestival Zeeland en de Raad voor Kunst en Cultuur en staat onder leiding van A. van Dok- van Weele, burgemeester van Vlissingen.

De van Randwijklezing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Zeeland en de Stichting Moerman Promotie Vlissingen.

Nadere informatie (