Partnership Foundation krijgt Paul Tensen prijs 2006

Partnership Foundation

PERSBERICHT
Driebergen, 1 mei 2006

Gerlach Cerfontaine: meer dan 95% van het geld op de goede plek

Partnership Foundation krijgt Paul Tensen Prijs 2006
Tijdens een symposium op 5 mei te Wageningen ontvangt Partnership Foundation uit handen van oud-minister van cultuur Mw. Gardeniers de Paul Tensen Prijs 2006. Deze prijs wordt toegekend voor de structurele hulp van Partnership Foundation aan straatkinderen in India. Partnership Foundation helpt hen met onderdak, onderwijs en reïntegratie. De inkomsten van Partnership Foundation worden voor tenminste 95% direct aan deze kinderen besteed.
Aan de prijs is een geldbedrag van 12.500 euro verbonden. Dit bedrag zal in zijn geheel gebruikt worden voor de verbouwing van één van de scholen in Calcutta waar de straatkinderen permanent zijn ondergebracht. Hierdoor krijgt het gebouw 130 extra plaatsen. De doelstelling van Partnership Foundation is om in 2018 aan 10.000 straatkinderen in India onderdak, voeding, kleding, medische zorg, onderwijs, recreatie en reïntegratie te bieden.
Cerfontaine: Bedrijfsleven moet actiever helpen
Gerlach Cerfontaine, lid van het Comité van Aanbeveling: Juist het bedrijfsleven kan voor overzichtelijke bedragen dit uitstekende doel helpen, omdat meer dan 95% van al het geld direct bij de hulpbehoevenden terecht komt.
Een ander lid van het Comité van aanbeveling, Paul Rosenmöller: Partnership Foundation is tastbaar aan het werk op een gebied waar veel hulp nodig is. Dat overzichtelijke en directe spreekt veel bedrijven aan. En terecht. His Excellence Gopal Krishna Ghandi, de nieuwe Gouverneur van West Bengalen en kleinzoon van Mahatma Ghandi, heeft zich tijdens een bezoek aan een project van Partnership Foundation bijzonder enthousiast getoond over dit initiatief en steunt dit van harte. Voor meer informatie zie www.partnershipfoundationl.nl
De Paul Tensen Stichting reikt jaarlijks de prijs uit aan een groep personen of een organisatie die veel inspanningen hebben verricht ten bate van kansarme jongeren. Eerdere prijswinnaars zijn onder meer Liliane Fonds, Terre de Hommes en War Child. Het symposium met als titel 'Diversiteit en Gelijkwaardigheid, ideaal, illusie of paradox' wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen (www.nchc.nl)
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ferd van Koolwijk:(0) 6 51 31 56 43, of(0) 343 538811