3 e persbericht van vrijdag 5 mei 2006

Eindhoven, 05-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die vrijdagochtend rond 1.30 uur plaatsvond in de omgeving van de Johannes Buijslaan. Een 26-jarige Eindhovenaar, die te voet op weg was naar huis, werd daar klemgereden door een auto. Er zouden drie mannen zijn uitgestapt, die hem vervolgens onder bedreiging met een mes hebben beroofd van enkele tientallen euros contant geld. Daarna zijn ze er in de auto weer vandoor gegaan. Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen met kaalgeschoren hoofden die in een zwarte BMW met Belgisch kenteken reden. De politie vraagt getuigen van de beroving om zich te melden bij de politie in Eindhoven-Strijp via 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 uur een man van 64 jaar aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Strijp. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn 60-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar te slaan. De man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gemert: Politie arresteert jonge doorrijder-na-aanrijding

De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.15 uur bij zijn woning in Gemert een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op het Binderseind met de auto van zijn vader tegen een daar geparkeerde vrachtwagen is gereden en er vervolgens met de beschadigde wagen vandoor is gegaan. Hij is naar huis gereden en heeft het voertuig daar geparkeerd. Vervolgens meldde hij bij de politie dat iemand anders bij de woning tegen de auto was gereden. Uit onderzoek werd snel duidelijk dat de jongen dat verhaal had verzonnen en, zonder rijbewijs en zonder toestemming van zijn vader, zelf met de auto had gereden en de aanrijding had veroorzaakt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Politie houdt dronken automobiliste aan

De politie heeft vrijdagavond rond 18.30 uur een 56-jarige automobiliste uit Gemert aangehouden op de Pastoor Attendorenstraat. Surveillerende agenten zagen dat zij daar bijna tegen een andere wagen reed en met haar auto met twee wielen op een fietspad reed. Toen ze haar lieten stoppen, bleek dat ze teveel had gedronken. De vrouw blies een alcoholpromillage van ruim 1,55. Haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Beek en Donk: Politie pakt verdachten van bedreiging op

De politie heeft vrijdag een 21-jarige vrouw uit Beek en Donk en een 22-jarige man uit Helmond aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze op 10 februari een 21-jarige man en een 17-jarig meisje, beiden uit Beek en Donk, met een vuurwapen hebben bedreigd. De slachtoffers zaten in een auto die rond 22.30 uur door een andere wagen werd klemgereden op de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk. De twee verdachten zouden uit die wagen zijn gestapt en op de slachtoffers zijn afgekomen, waarbij de Helmonder een vuurwapen bij zich gehad zou hebben. Toen ze dat zagen, zijn de slachtoffers er in hun auto vandoor gegaan. De slachtoffers zijn bekenden van de vrouwelijke verdachte. De twee verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.