Autoverzekering kan goedkoper voor auto's uit 1992 en ouder

IJSSELSTEIN, 20060505 -- Bij sommige verzekeraars zijn auto's vanaf bouwjaar 1992 en ouder al een klassieker. De auto kan hierdoor verzekerd worden op een goedkopere 'klassiekerverzekering'. Deze regeling is bij de meeste mensen niet bekend.


Veel autobezitters verzekeren hun auto gemakshalve bij de verzekeraar waar ze al andere verzekeringen hebben lopen of blijven bij de aanschaf van een nieuwe auto hangen bij hun huidige verzekeraar. Het is zinvol om een aantal verzekeraars naast elkaar te zetten en te kijken of het voertuig in aanmerking komt voor een klassiekerverzekering. Dat kan vrij snel op Internet.

Tik klassiekerverzekering in op een zoekmachine en de sites rollen eruit. Voorbeeld is www.klassiekerverzekering.info. Na het invullen van een aantal gegevens volgt het overzicht van de voordeligste klassiekerverzekeringen.

"Door een auto op een klassiekerverzekering te verzekeren kan de premie drastisch omlaag", aldus Marc Diks, directeur van Assurantiekantoor Diks en eigenaar van de site www.klassiekerverzekering.info. "De gemiddelde premie voor een klassiekerverzekering is ¤ 60,00 op jaarbasis. Het verschil in premie met de reguliere autoverzekering kan daardoor oplopen tot wel 85%."

Een bijkomend voordeel van een klassiekerverzekering is dat het voertuig conform getaxeerde waarde verzekerd kan worden tegen onder ander diefstal en aanrijdingschade. Dit is op een normale autoverzekering vaak niet meer mogelijk omdat het voertuig dan te oud is.