Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaterdag 6 mei Leidse Draaiorgeldag

Bekendmaking uitslag compositiewedstrijd voor het draaiorgel tijdens Leidse Draaiorgeldag

Draaiorgels horen bij Nederland als tulpen en klompen. Op zaterdag 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur wordt de Leidse Draaiorgeldag weer gehouden. Een spektakel waarbij circa 20 draaiorgels in de Hooglandse kerk en op de Hooglandsekerkgracht worden opgesteld. Tevens is de draaiorgeldag het begin van het evenementenseizoen van de Hooglandse Kerk.

Beurtelings

Tijdens de draaiorgeldag wordt de verscheidenheid aan draaiorgels getoond die nog in Nederland aanwezig zijn. In de Hooglandse Kerk zullen circa 20 Leidse draaiorgels aanwezig zijn, die beurtelings een lied ten gehore brengen en zal een groep zangers onder begeleiding van een draaiorgel populaire operastukken opvoeren. Ten slotte zal het grote orgel van de Hooglandse Kerk met de draaiorgels meespelen.

Bijzonder gebeurtenis

De draaiorgeldag is een bijzondere gebeurtenis. Geen stad in Nederland bezit nog zoveel draaiorgelexploitanten als Leiden. Dat deze Leidse pierementen zich op zaterdag 6 mei 2006 in de Hooglandse Kerk verzamelen is dan ook uniek te noemen.

Bekendmaking winnaar compositiewedstrijd

Om 14.00 uur wordt de winnaar van de compositiewedstrijd bekend gemaakt. De op Mozart geïnspireerde winnende compositie is gearrangeerd door Johan Weima tot een echt stuk voor het draaiorgel waarvan vervolgens een draaiorgelboek is gekapt. Omdat Huub de Vriend op dat moment in het buitenland verkeert zal zijn jurycommentaar op band te horen zijn.

De achtste Leidse Draaiorgeldag is gratis toegankelijk en uitstekend te combineren met een stadswandeling door Leiden. Kijk voor meer informatie op www.draaiorgeldag.nl of www.vvvleiden.nl.

Voor de pers:
Neem voor meer informatie contact op met Frank van Leeuwen van Stichting Muziekfestivals Leiden, telefoonnummer 071-566 56 07, info@muziekfestivalsleiden.nl op www.draaiorgeldag.nl.

---- --