Staatsbosbeheer 'natuurtalent'-finalisten bekend

Staatsbosbeheer

http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel

Op de 11de editie van de Doe & Kijkdag op Tweede Paasdag heeft de eerste ronde plaatsgevonden van de wedstrijd 'Natuurtalent gezocht'. Op 3 locaties streden 36 kandidaten om een finaleplaats. Staatsbosbeheer organiseert deze wedstrijd in samenwerking met Helicon opleidingen waarbij een opleidingsplaats te winnen is. De prijs is twee jaar werken in de natuur van Nederland.

Op de Doe & Kijkdagen in Almere, Ugchelen en Kuinre streden 36 kandidaten om een finaleplaats op 6 mei in Zeewolde. De deelnemers moesten opdrachten uitvoeren die over het manifestatieterrein waren uitgezet. Uiteindelijk gaan er 9 kandidaten door, dit zijn er 3 per locatie.

De 9 finalisten zijn: Jacco Heldoorn uit IJselmuiden, Martijn van Oosterhout uit Liessel, Gabrielle Sahuleka uit Hoogblokland, Erwin Riemeyer uit Blijham, Jos Harbers uit Rijssen, Mariken Smits uit Heemstede, Joeri Pronk uit Alkmaar, Joey Robben uit Rotterdam en Jasper Wolfwinkel uit Harderwijk.

In de finale op zaterdag 6 mei 2006 gaan de beste negen in Zeewolde strijden om drie opleidingsplaatsen in Nederland. De winnaars volgen de opleiding bos- en natuurbeheer in het leerlingstelsel bij Helicon opleidingen MBCS Apeldoorn-Velp. In de opleiding bos- en natuurbeheer in het primair of secundair leerlingstelsel bij Helicon opleiding MBCS Apeldoorn-Velp werken leerlingen 32 uur per week en gaan ze 1 dag per week naar school. Voor de opleidingsperiode ontvangt de leerling salaris. De opleiding geeft geen baangarantie.