Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 26 april 2006

Me Rustveli - Polyfone zang uit Georgië in de Noorderkerk te Amsterdam

Zaterdag 6 mei aanstaande, om 14.00 uur, treedt het Georgisch mannenkoor Me Rustveli op in de Noorderkerk te Amsterdam. Dit tien-koppige koor staat onder leiding van Zaza Kechakmadze en Nugzar Arveladze. Het beroemde ensemble, een van de meest toonaangevende ensembles uit Georgië, heeft zich gespecialiseerd in het religieuze, liturgische repertoire en de rijke polyfone wereldlijke muziek van dit land.

Reeds in de vierde eeuw bekeerde Georgië zich tot het christendom en in tegenstelling tot de omliggende landen, heeft het land een rijke meerstemmige zangtraditie met zeer oude wortels. Muzikaal gezien ligt Georgië dan ook eigenlijk in Europa, waar het geografisch net buiten valt. Een van de toonaangevende groepen van het land is Me Rustveli, een vocaal ensemble dat in 2000 ontstond uit het in 1996 opgerichte Rustavi Aartsengel Michael Koor. Me Rustveli stelt zich ten doel om naast religieus liturgisch repertoire ook profane polyfone muziek uit te voeren, zich verre houdend van de tijdens het sovjet bewind gepropageerde folklore. De Georgische polyfonie, al even spectaculair als het indrukwekkende landschap van de Kaukasus, is bij Me Rustveli in goede handen.

EINDE PERSBERICHT

Toegangsprijzen ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas,65+)

Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl

Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191,
via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 of info@noorderkerkconcerten.nl , vanaf 45 min. voor aanvang bij de kassa van de Noorderkerk (voorzover voorradig)

Voor meer inlichtingen:
Stichting Noorderkerkconcerten, Jurriaan Röntgen: 020-6203119 of info@noorderkerkconcerten.nl