Ingezonden persbericht


Discoavond voor mensen met een beperking in de Peuk Katwijk

Zaterdag 6 mei worden mensen met een beperking (handicap)uit Katwijk extra in het zonnetje gezet met o.a een grandioze discoavond in de Peuk

In het kader van het 30 jarig bestaan van sport en recreatie gehandicapten Katwijk zullen er extra activiteiten plaats vinden. De hele dag zijn er diversen activiteiten op diversen locaties. Van 9 tot 10.00 uur wordt er in zwembad Aquamar gezwommen, hier zijn ruim 60 vrijwilligers met 80 deelnemers aan diversen activiteiten bezig als waterpolo, synchroomzwemmen en recreatie zwemmen.

Op de bekende Kooltuin de thuisbasis van de FC Rijnvogels waar de g-sporten in Katwijk uiteindelijk van de grond zijn gekomen gaat de hoofdmacht het opnemen tegen de ruim 40 deelnemers die de afdeling rijk is. Het fonds verstandelijk gehandicapten zal op 6 mei aanwezig zijn om een aantal spelers extra in het zonnetje te zetten. Zij zullen shirts aangeboden krijgen die het Nederlands elftal in juni zal dragen tijdens het WK.

Burgemeester Jos Wienen zal om 12.15 uur de aftrap doen van deze bijzondere wedstrijd. Voorafgaande is er een extra training die door spelers van het eerste team verzorgd zal worden en een optreden van het bekende Shantykoor voor de mast.

Aan de breedte sport wordt in Katwijk ruim aandacht besteed, sporten die door mensen met een beperking gedaan kunnen worden in Katwijk zijn buiten het voetbal en zwemmen, gymnastiek, schaatsen, stijldansen, basketbal, waterpolo en vanaf juni tennis bij KLTV. Sport en Recreatie Gehandicapten werkt in de breedte sport nauw samen met de Gemeente Katwijk en is naar onze mening een voorbeeld voor andere gemeentes in Nederland

Zaterdag middag zal er in samen werking met de oranje vereniging Katwijk aan Zee een toertocht gereden worden door Katwijk. Sporters die aan de activiteiten deelnemen van S&R zijn hiervoor door de Oranje vereniging uitgenodigd. Aan dit evenement zal Jan Lammers in een formule 1 wagen meerijden.

De dag wordt afgesloten in de Peuk in Valkenburg waar S&R een grote disco avond zal organiseren i.s.m. de vrijwilligers van de Peuk. Aanvang 19.30 uur. De activiteiten commissie is bijzonder gelukkig met alle erkenning en medewerking die S&R vandaag de dag krijgt. Wij hopen dat deze dag een succes mag worden ,en het een jaarlijkse dag zal worden in Katwijk voor deze bijzondere doelgroep.

Jan van Nieuwkoop
Activiteiten en vrijwilligers coördinator S&R

Voor meer informatie 06-51072533 of jan@vannieuwkoop.com

---- --