Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

3 mei 2006

Brandweer en politie op open dag

Op zaterdag 6 mei organiseert de Brandweer Twello een open dag. Vanaf 13.00 uur zijn belangstellenden welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van de brandweer. Naast de brandweer is ook de politie van het Team Voorst van de partij. De politie schenkt aandacht aan het voorkomen van fietsdiefstal en het belang van aangifte doen. Ook is er een mogelijkheid om de fiets te laten graveren met de postcode. Daarnaast is de afdeling Werving van de politie aanwezig om bezoekers te interesseren voor het politievak.

De brandweer houdt diverse demonstraties, waaronder een autobrand en een ongeval met beknelling. Als klap op de vuurpijl zal een auto met 80 km per uur neervallen om zo de impact van een ongeval te laten zien.

Natuurlijk zullen brandweervoertuigen en politieauto's aanwezig zijn om te laten zien wat er allemaal op en in deze voertuigen zit. Naast brandweer en politie zullen meer instanties aanwezig zijn, zoals de EHBO-vereniging, Lotus en diverse brandweerleveranciers.

De jeugd is ook van harte welkom. Hiervoor zijn waterspelletjes, een luchtkussen en een skelterbaan georganiseerd. Ook kunnen de kinderen met een echte brandweerhoogwerker Twello vanaf grote hoogte bekijken. De jeugdbrandweer van Deventer zal hun kunnen laten zien.

Kortom genoeg te doen! Iedereen is van harte welkom op 6 mei vanaf 13.00 uur.

Einde persbericht

Noot redactie: Mocht u vragen hebben wat betreft de activiteiten van de brandweer, dan kunt u contact opnemen met Johny Schelvis, 1e bevelvoerder korps Twello op telefoonnummer 0571-279233.

Voor vragen over de inbreng van de politie deze dag kunt u bellen met de afdeling persvoorlichting van de politie.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --