Gemeente Enschede

Enschedese kleuren door Bonhoeffercollege verdedigd in internationaal volleybaltoernooi

donderdag 04-05-2006

Het Bonhoeffer college in Enschede neemt voor de twaalfde keer deel aan het wereldkampioenschap Volleybal dat van 6 t/m 13 mei in Porec (Kroatië) zal plaatsvinden Het team, getooid in Kleur de Stad tenues gaat in Kroatië de nationale driekleur én de kleuren van onze stad verdedigen.

Omdat het tournooi een internationale uitstraling heeft en de activiteit goed past bij de dynamieke en sportieve uitstraling van onze stad, is overeengekomen dat de heren echte Kleur de Stad shirts dragen die speciaal voor hen en dit sportieve tournooi ontworpen zijn door Axis Mediaontwerpers.

Op 5 mei reist het team af naar Kroatïe. Daar wordt het internationale tournooi gehouden. Deelnemende landen zijn onder andere China, Taiwan, Zuid-Afrika en Israël. Het Enschedese herenteam speelt tegen China, Luxemburg en Tjechië.

Het volleybaltoernooi is niet alleen krachtmeting op het sportieve vlak, Het wereldkampioenschap is ook een ontmoetingsplek voor jongeren uit de hele wereld. Zo wordt er ook een 'culturele dag ' georganiseerd waarop de leerlingen van ieder land kennis maken met elkaars cultuur en ze zich presenteren zich op een culturele avond. Goed gebruik is dat alle deelnemers uit één pool elkaar bij de start van een wedstrijd een presentje uit eigen land of stad geven. Het Bonhoeffer college neemt ruim 100 Keykoorden mee met het kleur de stad label.

Om de 2 jaar organiseert de I.S.F ( International Schoolsports Federation) de wereldkampioenschappen volleybal voor scholen. Daarbij wordt elk deelnemend land vertegenwoordigd door de nationale kampioen bij de jongens en de meisjes. De leeftijdsgrens is 17 jaar en hier doen 32 landen aan mee.


---