Gemeente Stadskanaal

Zaterdag 6 mei 2006 mag het vliegveld in Stadskanaal weer open. Dat heeft burgemeester J.J. Stavast donderdag 4 mei 2006 besloten nadat hij de nieuwe vliegroutes heeft beoordeeld en goedgekeurd. Dit betekent dat het luchtruim boven Stadskanaal ook 6 mei weer open is voor vliegverkeer.

Het luchtruim was dinsdag 25 april op verzoek van Stavast door de Inspectie Verkeer en Waterstaat gesloten. Aanleiding voor de sluiting waren de ongelukken met Ultralight vliegtuigen en de daarop ontstane onrust onder de inwoners van Stadskanaal.

De vliegers van Vliegclub Westerwolde mijden voortaan de bebouwde kom boven de kernen Stadskanaal en Musselkanaal. De vliegclub informeert andere vliegvelden over deze nieuwe vliegroutes, zodat ook andere vliegers op de hoogte zijn van de afspraken. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de onderzoeken naar de toedracht van de ongelukken zijn afgerond.

Mensen die de bewonersbijeenkomsten hebben gezocht en de presentielijst hebben ingevuld worden met een brief geïnformeerd over dit besluit.


* 04 mei 2006