Ingezonden persbericht



---



Persbericht
Maart 2006

Afdalen langs de Reus van Rotterdam
Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast seizoen nummer 10 start met Rotterdamse helden.

Vanaf zaterdag 6 mei kan het weer: abseilen en tokkelen vanaf dé landmark van Rotterdam: de Euromast. Het jaar 2006 is een jubileumjaar; voor het tiende seizoen is het mogelijk om vanaf het platform naar beneden af te dalen. Het aantal afdalers is in twee jaar tijd bijna verdubbeld. In 2004 durfden 1204 mensen abseilend of tokkelend naar beneden, in 2005 waren dat er 2031. Euromast-directeur Robert-Jan Piek wijdt deze groei aan een nationale trend: "Nederlanders zijn op zoek naar ultieme kicks. Vrije tijd is beperkt dus als je iets onderneemt moet het spectaculair zijn".

Abseilen en Tokkelen Plus
De Euromast is de hoogste abseil- en tokkel plek in heel Europa. Iedereen vanaf 18 jaar mag het proberen. Het avontuur start met een fantastisch uitzicht over Rotterdam vanaf het 100 meter hoge platform van de Euromast, en staat onder leiding van de ervaren instructeurs van Height Specialists. De abseiler is uitgerust met een gordel en een abseilmechanisme; een garantie voor een goed gecontroleerde en veilige afdaling. De deelnemers kunnen zelf de snelheid bepalen. Het abseilen van de Euromast is uniek omdat het hier om een `vrije abseil' gaat: er is geen bergwand, waardoor de abseiler helemaal vrij aan een touw hangt. De tokkelaar haalt zijn kick uit de snelheid. Hij daalt af via een diagonale lijn met behulp van een katrolsysteem: een soort kabelbaan waarbij de tokkelaar met meer dan 100 kilometer per uur naar beneden suist. De tokkelbaan van de Euromast is een ware sensatie omdat dit de snelste van heel Europa is; de afdaling langs de 250 meter lange baan duurt minder dan 15 seconden.


· Locatie: De Euromast, Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam.
· Open: De Euromast is het hele jaar door open. Abseilen kan elk weekend in de maanden mei tot en met september, behalve elke laatste zondag van deze maanden. Tokkelen kan elke laatste zondag van deze maanden. Abseilen en tokkelen kan in groepsverband het hele jaar door op aanvraag.
· Reserveringen: Reserveren is verplicht via www.euromast.nl
· Prijzen: Abseilen en tokkelen: 39,50 per persoon.

Bijzondere kick-off
De Euromast start het jubileumjaar op een bijzondere manier. Op donderdag 11 mei van 14.00 ­ 16.00 uur zullen onder de noemer "Rotterdamse Helden" bekende Rotterdammers (die durven) uit verschillende disciplines sport, bedrijfsleven, uitgaan, politiek over de balustrade stappen. De namenlijst is nog niet bekend.

---