Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 26 april 2006 vl/sm
| |

|                                                                  |
|                                                                  |
COMMISSIE LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT BRENGT BEZOEK AAN DE VERENIGDE STATEN

Leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit brengen van 6 tot en met 13 mei aanstaande een werkbezoek aan de Verenigde Staten. De Kamerdelegatie brengt een bezoek aan Washington D.C. en aan Wisconsin.

Bij het werkbezoek staat het landbouwbeleid van de Verenigde Staten en de Europese Unie centraal, mede in het licht van de internationale handelsdiscussies (o.a. WTO).

In Washington D.C. brengt de commissie een bezoek aan de minister van Landbouw, het Congres en de Senaat. Daarnaast wordt gesproken met diverse organisaties als de nationale federaties voor landbouw en voor melkproducenten en het centrum voor voedselveiligheid. Gespreksonderwerpen zijn onder meer de WTO-onderhandelingen, het zuivel- en suikerbeleid, diervoeders, dierziektebestrijding, biotechnologie en bio-energie.

Tijdens het bezoek aan Wisconsin wordt, naast diverse gesprekken met lokale organisaties een aantal melkveehouderijen bezocht.

De volgende leden nemen deel aan het werkbezoek:

Atsma (CDA, delegatieleider), Koopmans (CDA), Douma (PvdA), Waalkens (PvdA), Oplaat (VVD), Snijder-Hazelhoff (VVD) en Slob (ChristenUnie).

Griffier van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is de heer Van Leiden.