Gemeente Utrecht


PERSBERICHT


Utrecht, 28 april 2006


VAN DOMPLEIN NAAR LEIDSCHE RIJN

Busexcursie naar jongste wijk van Utrecht weer van start

Zaterdagmiddag 6 mei vindt de eerste busexcursie plaats vanaf het Domplein naar Leidsche Rijn. Belangstellenden worden daarbij in ruim twee uur tijd rondgeleid door de nieuwste wijk van Utrecht. Aan bod komen onderwerpen als stedenbouw, architectuur, archeologie, infrastructuur, voorzieningen en het watersysteem. De busexcursie is een initiatief van het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Doel is om geïnteresseerden in een kort tijdsbestek te laten kennismaken met de grootschalige nieuwbouwlocatie aan de westkant van Utrecht.


Leidsche Rijn is constant in ontwikkeling. De buurten Langerak, Parkwijk en Veldhuizen zijn inmiddels grotendeels bewoond en in Vleuterweide, Terwijde, De Balije, Het Zand en De Woerd is de bouw volop aan de gang. Deelnemers aan de busexcursie kunnen met eigen ogen de voortgang waarnemen. Inmiddels zijn circa 10.000 woningen opgeleverd en beschikt de wijk over een flink aantal culturele en (niet) commerciële voorzieningen. Uiteindelijk worden in Leidsche Rijn zoŽn 30.000 woningen gebouwd en komen er circa 80.000 mensen te wonen en 40.000 mensen te werken.

De busexcursie vertrekt iedere eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur vanaf Rondom aan het Domplein 9-10. De officiële ontvangst vindt plaats in het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Na een korte introductiefilm en uitleg bij de Leidsche Rijn maquette volgt een busrondrit door de wijk. Een gids, die ook zelf woonachtig is in Leidsche Rijn, zal daarbij voor tekst en uitleg zorgen.

Belangstellenden voor de busexcursie naar Leidsche Rijn kunnen een plaats reserveren door contact op te nemen met het Informatiecentrum Leidsche Rijn, telefoon: 030 - 286 38 50.
De busexcursie vindt voorlopig iedere eerste zaterdag van de maand plaats, te weten op 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus en 2 september. Aanvang 13.30 uur vanaf Rondom, Domplein 9-10. Terugkeer aldaar om ongeveer 16:00 uur. Per rondleiding zijn 20 plaatsen beschikbaar, alsmede 1 plaats voor een rolstoelgebruiker. De kosten voor deelname bedragen E 7,00 per persoon.

Noot voor de media:
De pers wordt uitgenodigd aan de eerste busrit deel te nemen op zaterdag 6 mei om 13.30 uur.
Indien u hiervan gebruik wenst te maken, dan verzoeken wij u vriendelijk om u op te geven via telefoonnummer 030 - 286 38 50. Dit in verband met het beperkt aantal busplaatsen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ingeborg Bekker, afdeling communicatie, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. 030 286 70 05.


---- --